Σίγουρος ότι θα υπάρξει συμφωνία σήμερα ο Πιερ Μοσκοβισί

Σίγουρος ότι θα υπάρξει συμφωνία σήμερα ο Πιερ Μοσκοβισί
ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ - ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ EUROGROUP (EUROKINISSI/ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ) Eurokinissi

Τι δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος λίγο πριν αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες, για την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής

Η τύχη της Ελλάδας και του ευρώ “παίζεται σε μεγάλο βαθμό σήμερα”, δήλωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι απόψε θα υπάρξει συμφωνία, λίγες ώρες πριν από την έκτακτη ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής για τη διευθέτηση της ελληνικής κρίσης.

Η κρίση αυτή ήταν αντικείμενο πολλών συνεδριάσεων που παρουσιάσθηκαν ως πολύ σημαντικές, αλλά “αυτή η φορά είναι αποφασιστικής σημασίας”, είπε ο ευρωπαίος επίτροπος προσθέτοντας ότι πιστεύει ότι απόψε θα υπάρξει συμφωνία.

“Φθάνουμε στην απολύτως αποφασιστική στιγμή. Λίγες ώρες μάς μένουν”, δήλωσε ο Πιερ Μοσκοβισί στο ραδιοφωνικό δίκτυο Europe 1.

Αναφερόμενος στις ελληνικές προτάσεις δήλωσε ότι “βρίσκονται στη σωστή κατεύθυνση, μπορούν να αποτελέσουν μία βάση συμφωνίας, αυτό σημαίνει ότι ακόμη υπάρχουν θέματα προς συζήτησιν”. ” Η ελληνική κυβέρνηση εν τέλει κατάλαβε, νομίζω, ότι έπρεπε να σταλούν συγκεκριμένες και στέρεες αντιπροτάσεις”, είπε.

Στο ίδιο κλίμα κινήθηκαν νωρίτερα οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν, ο οποίος είπε ότι η δουλειά γύρω από τις ελληνικές προτάσεις είναι “ποιοτική” και ότι οι διαπραγματεύσεις διεξάγονται υπό “καλές συνθήκες”.

Σε ερώτηση σχετικά με τις ελληνικές προτάσεις που παρουσιάσθηκαν λίγες ώρες πριν από την έκτακτη σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών, ο Μισέλ Σαπέν απάντησε στο ραδιοφωνικό δίκτυο RFI: “Γνωρίζω την κίνηση, βλέπω τη δουλειά που έχει γίνει. Η δουλειά είναι ποιοτική. Οι συνομιλίες διεξάγονται υπό καλές συνθήκες”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα