Σόιμπλε: Ανοησίες. Δεν προσέβαλα τον Βαρουφάκη

Σόιμπλε: Ανοησίες. Δεν προσέβαλα τον Βαρουφάκη

Τι απάντησε ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών, μετά τον ντόρο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του για τον "ανόητα αφελή" Γιάνη Βαρουφάκη

“Όχι, δεν προσέβαλα τον Έλληνα ομόλογό μου, αυτά είναι ανοησίες”, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στο πρακτορείο Reuters, κληθείς να σχολιάσει τη διαμαρτυρία της Αθήνας στο γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ο κ. Σόιμπλε διευκρίνισε ακόμη ότι ουδέποτε αποκάλεσε τον Γιάνη Βαρουφάκη “ανόητα αφελή”.

Το βράδυ της Τρίτης, ο πρεσβευτής της Ελληνικής Δημοκρατίας στο Βερολίνο προέβη σε διάβημα προς το γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών, προκειμένου να εκφραστεί η ελληνική δυσαρέσκεια για τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς στο πρόσωπο του Γιάνη Βαρουφάκη, που διατύπωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε.

Έντονη όμως ήταν η ενόχληση του υπουργείου Εξωτερικών και στις δηλώσεις εκπροσώπων της γερμανικής κυβέρνησης, της Καγκελαρίας, του υπουργείου Εξωτερικών και του υπουργείου Οικονομικών ότι για το Βερολίνο δεν υπάρχει θέμα πολεμικών επανορθώσεων. Ιδιαίτερη ενόχληση προκάλεσε η δήλωση της εκπροσώπου του γερμανικού ΥΠΕΞ Σούζαν Σέμπλι ότι «εξ όσων γνωρίζει» κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Ελληνα υπουργού Εξωτερικών στο Βερολίνο, ο κ. Κοτζιάς δεν έθεσε θέμα πολεμικών επανορθώσεων.

Η δήλωση αυτή θεωρήθηκε επίσης αντιδεοντολογική και σε απάντησή του ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ Κωνσταντίνος Κούτρας τόνισε:

“Εξ όσων εγώ γνωρίζω, το ζήτημα των γερμανικών πολεμικών επανορθώσεων ετέθη κατά την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, στο Βερολίνο, στις 10 Φεβρουαρίου 2015, τόσο στην κοινή συνέντευξη Τύπου όσο και στην κατ’ ιδίαν συνάντηση των δύο υπουργών, κατά τη διάρκεια της οποίας, μάλιστα, ο κ. Κοτζιάς πρότεινε στον κ. Σταϊνμάγερ τη σύσταση κοινής ελληνογερμανικής επιτροπής σοφών που θα εξετάσει όλες τις πλευρές του ζητήματος”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα