Σόιμπλε: Δεν θα ασχοληθούμε πολύ με την Ελλάδα. Δεν έχει κάνει εντελώς αυτά που έχει δεσμευτεί

Σόιμπλε: Δεν θα ασχοληθούμε πολύ με την Ελλάδα. Δεν έχει κάνει εντελώς αυτά που έχει δεσμευτεί

"Θέμα της Ελλάδας να ολοκληρωθεί η β' αξιολόγηση", τόνισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup. "Δεν έχει κάνει εντελώς αυτά που έχει δεσμευτεί η Ελλάδα", είπε

Δεν θα ασχοληθούμε πολύ με την Ελλάδα θα πρέπει να περιμένουμε. Είναι θέμα της Ελλάδας να ολοκληρωθεί το θέμα της β’ αξιολόγησης είπε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup.

Δεν ξέρω τις σκέψεις της ελληνικής κυβέρνησης αλλά δεν έχει κάνει εντελώς αυτά που έχει δεσμευτεί και πρέπει να το κάνει καθώς ο χρόνος είναι πιεστικός είπε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Το ΔΝΤ θα τηρήσει αυτά που έχουν συμφωνηθεί Δεν έχω πρόθεση να αντικαταστήσω τους θεσμούς.

Συνάντηση με Τσακαλώτο

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου με τον Γερμανό ομόλογό του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στις Βρυξέλλες. Στη συνάντηση μετέχει και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι κ.κ. Τσακαλώτος και Χουλιαράκης συναντήθηκαν νωρίτερα με τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και τον επικεφαλής του EuroworkingGroup, Τόμας Βίζερ.

Στη συνέχεια, οι δύο Έλληνες υπουργοί συναντήθηκαν με ανώτερους εκπροσώπους των θεσμών. Στη συνάντηση συμμετείχαν από πλευράς Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο γενικός διευθυντής της οικονομικής διεύθυνσης της Επιτροπής, Μάρκο Μπούτι και ο Ντέκλαν Κοστέλο. Από πλευράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), συμμετείχαν ο Μπενουά Κερέ και ο Φραντσέσκο Ντρούντι. Στη συνάντηση ήταν “παρών” επίσης ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, ενώ το ΔΝΤ εκπροσώπησαν ο Πολ Τόμσεν και Ντέλια Βελκουλέσκου. Στη συνάντηση έδωσε το “παρών”” και ο Tόμας Βίζερ.

Ντομπρόβσκις: Η συμφωνία είναι εφικτή

Η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα βελτιώνεται σταδιακά. Τα αποτελέσματα του περασμένου έτους στην ελληνική οικονομία ήταν καλύτερα από τα προσδοκόμενα είπε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup

Η συμφωνία είναι επιτεύξιμη και αποτελείται προσπάθειες και από τις δυο πλευρές τόνισε ο κ Ντοπρόβσκις.Η Ελλάδα είναι σε τροχιά να επιτύχει το πρωτογενές πλεόνασμα επί του ποσοστού του ΑΕΠ και για τη φετινή χρονιά, τόνισε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα