Στις 18 Ιουλίου ο Σόιμπλε στην Αθήνα. Απορρίπτει νέο κούρεμα στο ελληνικό χρέος

default image

Τι δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, για την πιθανότητα νέου κουρέματος του ελληνικού χρέους. Νέα προσπάθεια να σταματήσει η συζήτηση που άνοιξε το ΔΝΤ

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απέρριψε την πιθανότητα οι κάτοχοι του ελληνικού χρέους να αναγκαστούν να αποδεχθούν πρόσθετες απώλειες στα χαρτοφυλάκιά τους, λέγοντας πως οι κίνδυνοι, που συνδέονται με το πρόγραμμα προσαρμογής της χώρας είναι διαχειρίσιμοι.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου για το γερμανικό προϋπολογισμό του 2014, ο Σόιμπλε δήλωσε πως οι εικασίες για ένα περαιτέρω “κούρεμα” του ελληνικού χρέους βασίζονται σε παρεξήγηση των προθέσεων αυτών που λαμβάνουν τις πολιτικές αποφάσεις.

“Έχουμε δηλώσει πως δεν θα κάνουμε άλλο κούρεμα όπως αυτό”, δήλωσε ο Σόιμπλε αναφερόμενος στην απόφαση του 2011 να επιβληθούν απώλειες στους ιδιώτες κατόχους χρέους.

Την Αθήνα θα επισκεφθεί στις 18 Ιουλίου ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προσκεκλημένος του ομολόγου του Γιάννη Στουρνάρα, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος, μιλώντας σε Επιτροπή του γερμανικού Κοινοβουλίου.

Ακόμη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ χαιρέτισε την συγκρότηση της νέας ελληνικής κυβέρνησης και δήλωσε ότι το Βερολίνο θα την στηρίξει με κάθε μέσο στο μεταρρυθμιστικό της έργο υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι και αυτή θα εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα