Σόιμπλε: Ελληνική χρεοκοπία θα διέλυε την Ευρωζώνη

Σόιμπλε: Ελληνική χρεοκοπία θα διέλυε την Ευρωζώνη

Τι ανέφερε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών για ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας κατά την κρίσιμη ψηφοφορία στη γερμανική Βουλή για το πακέτο βοήθειας στη χώρα

Σε διάλυση της Ευρωζώνης, εκτιμά ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ότι θα οδηγούσε ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας.

Μιλώντας στη γερμανική Βουλή, όπου διεξάγεται η κρίσιμη ψηφοφορία για την έγκριση του πακέτου βοήθειας στην Ελλάδα , ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επισήμανε πως αποτελεί στόχο να κατορθώσει κάποια μέρα η χώρα να μπορεί να αποπληρώσει από μόνη το χρέος της.

Αναγνώρισε ακόμα, σύμφωνα με τη Guardian , ότι καμία χώρα δεν επωφελείται τόσο από το να είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο η Γερμανία.

Στην αρχή της ομιλίας του υπογράμμισε πως αποτυχία στην έγκριση του πακέτου βοήθειας στην Ελλάδα θα αποτελούσε σημαντικό πλήγμα για την Ευρώπη και την παγκόσμια οικονομία.

Εξήρε παράλληλα τις προσπάθειες της Αθήνας, επισημαίνοντας πως κατόρθωσε να επιτύχει τη μεγαλύτερη δημοσιονομική προσαρμογή στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ανέφερε ακόμα πως θα συνεχιστεί η παροχή βοήθειας στην Ελλάδα μόνο εάν συνεχίσει να τηρεί τις δεσμεύσεις της.

Έθεσε μάλιστα και το θέμα μελλοντικού κουρέματος του ελληνικού χρέους, επισημαίνοντας πως η κερδοσκοπία τροφοδοτεί την αστάθεια στην Ευρωζώνη.

SHARE:

24Media Network