Σόιμπλε: Μονομερής ενέργεια το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση

Σόιμπλε: Μονομερής ενέργεια το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση
German Finance Minister Wolfgang Schaeuble speaks with the media as he arrives for a meeting of eurogroup finance ministers in Brussels on Friday, Feb. 20, 2015. Eurozone finance ministers meet for a crucial day of talks Friday to see whether a Greek debt relief proposal is acceptable to Germany and other nations using the common currency. (AP Photo) AP

Καταθέσατε νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση χωρίς να μας ρωτήσετε, φέρεται να είπε ο Γερμανός υπ. Οικονομικών στον Έλληνα ομόλογο του, Γιάνη Βαρουφάκη

Επεισόδιο σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Eurogroup, ανάμεσα στον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκηκαι του Γερμανού ομολόγου του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, με αφορμή το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση που κατέθεσε στη βουλή, η κυβέρνηση.

Την έντονη ενόχληση του εξέφρασε το Βερολίνο δια στόματος Β. Σόιμπλε. Η ενόχληση έχει να κάνει όπως φέρεται να είπε ο Γερμανός υπ. Οικονομικών, με το γεγονός ότι η κυβέρνηση κατέθεσε το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης χωρίς προηγουμένως να έχει πάρει το “πράσινο φως” από τους δανειστές.

Σύμφωνα με πηγές του Eurogroup, “η Γερμανία είναι έξαλλη με την Ελλάδα επειδή κατέθεσε νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική βοήθεια, χωρίς προηγούμενο νεύμα από τους δανειστές”.

Το επεισόδιο στο Eurogroup, επιβεβαιώνεται και από το μέγαρο Μαξίμου. “Υπήρξε επίθεση από Σόιμπλε και άλλους “ομοϊδεάτες” υπουργούς Οικονομικών, που ρωτούσαν για ποιο λόγο έφερε η κυβέρνηση το νομοσχέδιο, κάτι το οποίο το εκλαμβάνουν ως “μονομερή ενέργεια”, αναφέρουν πηγές της Κουμουνδούρου.

Η απάντηση του Γ. Βαρουφάκη, ήταν η εξής:

“Ηταν υποχρέωση της κυβέρνησης να το καταθέσει, η χώρα έχει πληγεί από τις πολιτικές της ΕΕ τόσα χρόνια. Θα ενημερώνουμε για νομοσχέδια που έχουν δημοσιονομικό κόστος. Αυτό δε σημαίνει ότι θα το κάνουμε όπως το έκανε η ΝΔ”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα