Σόιμπλε συννεφιασμένος: Δύσκολο να τα βρούμε μέχρι τη Δευτέρα

Σόιμπλε συννεφιασμένος: Δύσκολο να τα βρούμε μέχρι τη Δευτέρα

Λίγες πιθανότητες για αξιόλογη πρόοδο μέχρι τη Δευτέρα δίνει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε

Λίγες πιθανότητες για αξιόλογη πρόοδο μέχρι τη Δευτέρα δίνει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στο Λουξεμβούργο μετά το τέλος της συνεδρίασης των ΥπΟικ της ΕΕ, μετέφερε πως οι ομόλογοί του είναι δύσπιστοι ως προς την πιθανότητα επίτευξης σημαντικής προόδου μέσα στο Σαββατοκύριακο, τονίζοντας πως το τρέχον πρόγραμμα διάσωσης αποτελεί τη μόνη βάση για όποια λύση.

Επιπλέον, επεσήμανε πως ήδη έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος. Τέλος, σημείωσε πως εφόσον υπάρχουν καινούργια δεδομένα μπορεί να υπάρξει τηλεδιασκεψη του Eurogroup την Κυριακή το βράδυ, ωστόσο το Eurogroup δεν μπορεί να κάνει τίποτα εάν δεν έχει στην κατοχή του της έκθεση των τριών θεσμών.

Ολάντ και Μέρκελ έκαναν μια “επισκόπηση της κατάστασης”

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ προέβησαν σήμερα σε “μια επισκόπηση της κατάστασης” όσον αφορά την ελληνική οικονομική κρίση, έγινε γνωστό από πηγή στο περιβάλλον του αρχηγού του γαλλικού κράτους.

Κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής τους συνδιάλεξης, διάρκειας μερικών λεπτών, οι δύο ηγέτες επισήμαναν ότι “οι τρεις επόμενες ημέρες, ως την έκτακτη σύνοδο (σ.σ. κορυφής της ευρωζώνης) της Δευτέρας, πρέπει να αξιοποιηθούν για να υπάρξει πρόοδος για μια συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους θεσμούς, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή”, διευκρίνισε η ίδια πηγή.

Ο Ολάντ, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Μπρατισλάβα για μια σύνοδο κρατών της περιοχής στην οποία είχε προσκληθεί, ζήτησε να “γίνει ό,τι είναι δυνατόν” προκειμένου να υπάρξει ένας “συμβιβασμός”, προειδοποιώντας εναντίον της πιθανότητας μιας νέας “αποτυχίας” των διαπραγματεύσεων.

Το τρέχον “πλαίσιο είναι βαρύ, είναι επικίνδυνο και απαιτεί να ληφθούν αποφάσεις”, τόνισε ακόμη αναφερόμενος—πέραν του ζητήματος της Ελλάδας—στο πρόβλημα της μετανάστευσης και στην ουκρανική κρίση.

Η σύνοδος των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης η οποία ήταν αφιερωμένη στην Ελλάδα ολοκληρώθηκε χθες χωρίς να υπάρξει συμφωνία ή απόφαση και συγκλήθηκε έκτακτη σύνοδος κορυφής των κρατών μελών της ευρωζώνης το βράδυ της Δευτέρας.

Η Σύνοδος Κορυφής της Δευτέρας θα είναι θετική για την Ελλάδα, εκτίμησε ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης σε άτυπη επαφή του με το πρακτορείο Bloomberg

Ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης σε άτυπη επαφή με το πρακτορείο Bloomberg έκανε τις παρακάτω αναφορές:

-Η Ευρωπαϊκή Σύνοδος Κορυφής τη Δευτέρα θα είναι θετική για την Ελλάδα.

-Η Ελλάδα και οι πιστωτές της, θα οδηγήσουν τις διαπραγματεύσεις σε θετική κατάληξη στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής στις 22 Ιουνίου.

-Μια συμφωνία της Ελλάδας με τους πιστωτές, θα χρειαστεί να έχει σαφή αναφορά στην εκκίνηση των συζητήσεων, με σκοπό την απομείωση του ελληνικού χρέους καθώς και σε ένα επενδυτικό πρόγραμμα, που θα είναι αρκετά μεγάλο ώστε να συμβάλει στην επανεκκίνηση της Ελληνικής οικονομίας.

-Η Ελλάδα δεν αποδέχεται νέες περικοπές στις συντάξεις. Ωστόσο, εξετάζει τη μείωση του αριθμού των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων.

-Η Ελλάδα δεν επεξεργάζεται Plan B, διότι είναι βέβαιη ότι θα επιτευχθεί συμφωνία. Η Ελληνική κυβέρνηση δεν κάνει κινήσεις για την απομάκρυνση του κ. Γιάννη Στουρνάρα από την θέση του. Τέτοιες αψιμαχίες δεν ανήκουν στις προτεραιότητες της κυβέρνησης. Ωστόσο, συμπεριφορές που δεν συνάδουν προς τους αντίστοιχους θεσμικούς ρόλους, δεν μπορεί παρά να καταγράφονται.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα