Στα σκαριά η συγχώνευση Vodafone-Wind

Στα σκαριά η συγχώνευση Vodafone-Wind
ΕΠΙΓΡΑΦΕΣ ΑΠΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ (EUROKINISSI / ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ) EUROKINISSI

Σε διαπραγματεύσεις βρίσκονται Vodafone και Wind, που ετοιμάζονται να συγχωνευθούν. Σε περίπτωση θετικής κατάληξης οδηγούμαστε σε δίπολο στις τηλεπικοινωνίες

Μετά την ανακοίνωση της συγχώνευσης της Alpha Bank με τη Eurobank , που εκτόξευσε το χρηματιστήριο, δυο μεγάλες εταιρίες ετοιμάζονται να βαδίσουν στον ίδιο δρόμο.

Πρόκειται για τις Vodafone και Wind, που δραστηριοποιούνται στον χώρο των τηλεπικοινωνιών και σύμφωνα με πληροφορίες ετοιμάζονται να ενώσουν τις δυνάμεις τους.

Οι διοικήσεις τους, έχουν αρχίσει, κάτω από άκρα μυστικότητα, συζητήσεις το τελευταίο διάστημα με τους μετόχους, χωρίς μέχρι στιγμής να είναι τίποτα το ανακοινώσιμο.

Επιβεβαίωσαν ότι μιλάνε…

Αργά το απόγευμα της Δευτέρας οι εταιρείες επιβεβαίωσαν την είδηση, διαψεύδοντας παράλληλα, αρχικά δημοσιεύματα ότι πρόκειται για εξαγορά της Wind από τη Vodafone.

Σε ανακοίνωσή της η Vodafone Group αναφέρει ότι “επιβεβαιώνει ότι έχει ξεκινήσει συζητήσεις με την Largo Limited για τη διερεύνηση πιθανής επιχειρηματικής συνεργασίας μεταξύ Vodafone Ελλάδας και WIND Ελλάς”.

Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι η “αναφορά που γίνεται σε δημοσιεύματα ότι το Vodafone Group συζητά να εξαγοράσει τη WIND Ελλάς έναντι μετρητών δεν είναι αληθής”.

Οι συζητήσεις, προστίθεται στην ανακοίνωση, βρίσκονται σε αρχικό επίπεδο και δεν υπάρχει καμία βεβαιότητα ότι θα οδηγήσουν σε κάποια συμφωνία.

Από την πλευρά της η WIND Ελλάς στην ανακοίνωσή της σημειώνει ότι “οι μέτοχοι της βρίσκονται σε συζητήσεις με τον Όμιλο Vodafone, που ενδέχεται ή όχι να οδηγήσουν σε έναν επιχειρηματικό συνδυασμό μεταξύ των εταιριών WIND Ελλάς και Vodafone Ελλάδος. Σε αυτό το χρονικό σημείο, δεν υπάρχει καμία εγγύηση για το αν οι εν λόγω συζητήσεις θα καταλήξουν σε συμφωνία. Περαιτέρω ενημέρωση θα γίνει εφόσον υπάρξει σαφές αποτέλεσμα των συζητήσεων.”

Αγορά για δύο

Σε περίπτωση που οι συζητήσεις αυτές ολοκληρωθούν και ληφθούν οριστικές αποφάσεις, δεδομένου ότι θα πρέπει να υπάρξει έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ελλάδος και της ΕΕ, τότε αλλάζει το σκηνικό του κλάδου της κινητής τηλεφωνίας.

Από ενδεχόμενη συγχώνευση της Vodafone καθώς θα δημιουργηθούν δύο πόλοι, η Cosmote και η Νέα εταιρία που θα προκύψει, οι οποίες θα μοιραστούν την “πίτα” των πελατών, με αποτέλεσμα να ενταθεί ο μεταξύ τους ανταγωνισμός.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα