Σταϊκούρας: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για δώρο Πάσχα και στα σώματα ασφαλείας

Σταϊκούρας: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για δώρο Πάσχα και στα σώματα ασφαλείας
O Υπουργός Οικονoμικών Χρήστος Σταικούρας Eurokinissi

Το ενδεχόμενο να δοθεί δώρο Πάσχα στα σώματα ασφαλείας δεν απέκλεισε ο υπουργός Οικονομικών. Τι είπε για τα σενάρια περι μείωσης μισθών στο Δημόσιο. Προανήγγειλε πρόσθετα μέτρα για τους ανέργους.

Το ενδεχόμενο να πάρουν δώρο Πάσχα και άλλες κατηγορίες εργαζομένων οι οποίοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά της διάδοσης του κορονοϊού άφησε ο υπουργός οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

 Πληροφορίες θέλουν εκτός από τους γιατρούς τους νοσηλευτές του ΕΣΥ και τους υπαλλήλους της πολιτικής προστασίας να εξετάζεται το ενδεχόμενο να δοθεί δώρο Πάσχα και στα σώματα ασφαλείας τα οποία αυτό τον καιρό έχουν επιφορτιστεί μεταξύ άλλων και με την διασφάλιση της ομαλής υλοποίησης των μέτρων καραντίνας ενάντια στην διάδοση του κορονοϊού.

Ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra διέψευσε για πολλοστή φορά ότι υπάρχει – τουλάχιστον προς το παρόν – σχέδιο για την μείωση των μισθών του δημοσίου, αν και, όπως τόνισε, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει την έκταση και την ένταση της κρίσης.

 Σε ερώτηση αν υπάρχει σκέψη για την χρήση του δημοσιονομικού μαξιλαριού των 37 δισ. ευρώ είπε ότι θα εξαρτηθεί από τις διαμορφούμενες συνθήκες όσο περνάει το χρονικό διάστημα.

Έφερε έως παράδειγμα το γεγονός πως «με βάση τα πρώτα στοιχεία που έχουμε φαίνεται ότι η πορεία των εσόδων δεν ήταν απογοητευτική το μήνα Μάρτιο». Αυτό σημαίνει πως «ένα κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας επέλεξε να πάει να πληρώσει με μειωμένο ποσοστό κατά 25% κάποιες οφειλές που είχε, αυτό δίνει κάποιες επιπλέον δυνατότητες». Πρόσθεσε πως «έχουμε και άλλα όπλα και στην πορεία θέλουμε να δούμε και να αξιολογήσουμε πώς διαμορφώνεται η κατάσταση».

Επιπλέον προανήγγειλε κλαδικές πολιτικές οι οποίες δρομολογούνται. Ανέφερε πρωτοβουλίες στις επιμέρους επιχειρήσεις και κλάδους που πλήττονται περισσότερο μετά τα 150 εκατ. που διατέθηκαν για τον πρωτογενή τομέα.. Ειπε ότι ανάλογες παρεμβάσεις εξετάζονται κα για τον τουρισμό και την ακτοπλοΐα και για εταιρίες αεροδρομίων.

Για τις προβλέψεις του Υπουργού Οικονομικών αναφορικά με την ύφεση ανέφερε ότι «μας προβληματίζει πολύ το θέμα του τουρισμού» και κυρίως ο τουρισμός που έρχεται από το εξωτερικό αφού «μπορεί να υπάρχει δυσκολία στο να έρθει στην Ελλάδα».

Πακέτο για ανέργους

Παράλληλα ο υπουργός οικονομικών προανήγγειλε και πρόσθετα μέτρα για τους ανέργους.

«Προγραμματίζουμε την επόμενη εβδομάδα να συγκεντρώσουμε και όλες τις πολιτικές που υλοποιούμε και θα υλοποιήσουμε για την ανεργία, ένα μεγάλο πρόβλημα στη χώρα, ένα τεράστιο πρόβλημα στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο» είπε ο ΥΠΟΙΚ. «Σε αγαστή συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας αναλαμβάνονται συγκεκριμένες πρωτοβουλίες με προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, δράσεις για την επέκταση επιδομάτων ανεργίας και μία σειρά από άλλα μέτρα τα οποία προσπαθούμε ουσιαστικά θα παρουσιάσουμε όλα μαζί την επόμενη εβδομάδα» ανέφερε.

Για τον πολιτισμό προανήγγειλε και χρηματοδότηση 1 εκατ. ευρώ του υπουργείου Πολιτισμού για να τονωθεί ο κλάδος, ποσό που θα δοθεί το επόμενο διάστημα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα