Στη Βουλή η δικογραφία για την ΕΛΣΤΑΤ

Στη Βουλή η δικογραφία για την ΕΛΣΤΑΤ

Τι αναφέρει η δικογραφία για τις καταγγελίες περί "φουσκώματος" του ελλείμματος του 2009. Διαβάστε αναλυτικά

Στη Βουλή διαβιβάζεται αύριο Τετάρτη η δικογραφία για την Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία (ΕΛΣΤΑΤ), από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ν. Παντελή.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Πεπόνης, που χειριζόταν την υπόθεση, είχε ζητήσει από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε, να διαβιβαστεί στη Βουλή η δικογραφία για τη λεγόμενη διόγκωση του ελλείμματος το 2009, καθώς προέκυψε εμπλοκή πολιτικών προσώπων.

Ο κ. Τέντες ανέθεσε στον κ. Παντελή, επόπτη του οικονομικού εισαγγελέα Πεπόνη, να μελετήσει την υπόθεση και εν συνεχεία να αποφανθεί εάν έπρεπε να διαβιβαστεί άμεσα στη Βουλή η δικογραφία ή έπρεπε να προηγηθούν ορισμένες ενέργειες, όπως είναι η εξέταση μαρτύρων κ.λ.π.

Ο κ. Παντελής θα διαβιβάσει τη δικογραφία στη Βουλή ως προς τα πολιτικά πρόσωπα, χωρίς να κάνει καμία ποινική αξιολόγηση, όπως απαιτεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών.

Συνεχίζεται η έρευνα

Παράλληλα, ο αντεισαγγελέας του ΑΠ, ως προς τα μη πολιτικά πρόσωπα, θα ζητήσει από τον κ. Πεπόνη να συνεχίσει την έρευνά του. Στο πλαίσιο αυτό, ο Πανελής θα ζητήσει από τον οικονομικό εισαγγελέα να λάβει εξηγήσεις από τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, όπως ο τελευταίος έχει ζητήσει εγγράφως.

Σημειώνεται, ότι η διαβίβαση στη Βουλή της δικογραφίας για τα πολιτικά πρόσωπα δεν εμποδίζει να συνεχιστεί η εισαγγελική έρευνα ως προς τα μη πολιτικά πρόσωπα, σύμφωνα με το πνεύμα και το γράμμα του νόμου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα