Στην Γερμανία ο Αλεξιάδης για ‘know how’ και λίστα Μπόργιανς

Στην Γερμανία ο Αλεξιάδης για ‘know how’ και λίστα Μπόργιανς
ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ- ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ// ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΡΥΦΩΝ ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ.(Eurokinissi-ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ) Eurokinissi

Η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο της ανταλλαγής τεχνογνωσίας σε θέματα φοροδιαφυγής, διαφθοράς και λαθρεμπορίου μεταξύ ελληνικών και γερμανικών αρχών

Στο   Ντισελντροφ  της  Γερμνανίας  θα  βρεθεί  από   την  Κυριακή  10  του  μήνα  ο  αναπληρωτής  υπουργός    οικονομικών   κ.  Τρύφωνας Αλεξιάδης  επικεφαλής συνοδευόμενος  από  τον  Γενικό Γραμματέα για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, Γ. Βασιλειάδη,  τον  Γενικό  Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Γ. Πιτσιλή και  τον Ειδικό Γραμματέα του Σ.Δ.Ο.Ε., Κ. Χρήστου.

Η  20μελής   ελληνική  αποστολή στελεχών  του   ΥΠΟΙΚ   εντάσσεται στο πλαίσιο της ανταλλαγής τεχνογνωσίας σε θέματα  φοροδιαφυγής,  διαφθοράς  και  λαθρεμπορίου  με  σημείο  αναφοράς  βέβαια   την  περίφημη  λίστα  των  10.588  Ελλήνων  καταθετών  της UBS  της  περιόδου  2006  -08  που  έστειλε  στην   Ελλάδα  στο  τέλος  του  2015   ο  υπουργός  οικονομικών  του  κρατιδίου  της    Ρηνανίας Βεστφαλίας  Norbert  Walter  –   borjans  και  έχει  ήδη  οδηγήσει  στην  σύνταξη  1200  δικογραφιών   για  ενδεχόμενη  φοροδιαφυγή  από Έλληνες  εισαγγελείς.

Ο υπουργός Οικονομικών του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας, θα υποδεχθεί την ελληνική αποστολή και στη συνέχεια θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη τύπου.

Ως  γνωστό  οι  ελληνικές Αρχές και οι φορολογικές Αρχές του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας υπέγραψαν κοινή δήλωση προθέσεων, στις 16 Ιανουαρίου 2016 και συμφώνησαν στην αμοιβαία υποστήριξη σε δράσεις κατά της φοροδιαφυγής, του λαθρεμπορίου και της διαφθοράς.

Σκοπός της επίσκεψης είναι, μεταξύ άλλων, να εκπαιδευτούν τα υπηρεσιακά στελέχη της ελληνικής αποστολής στον τομέα του οικονομικού εγκλήματος, του φορολογικού ελέγχου, της είσπραξης των φόρων και της χρήσης ηλεκτρονικών μέσων για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς.

Τα υπηρεσιακά  στελέχη θα παρακολουθήσουν εβδομαδιαίο σεμινάριο στη Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία, στην Ακαδημία της Βόννης, από ειδικά καταρτισμένους συναδέλφους τους. Το σεμινάριο θα επαναληφθεί και την επόμενη εβδομάδα για επιπλέον εικοσιπέντε Έλληνες, υπηρεσιακά στελέχη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα