Στις 14 Μαΐου ανοίγει ο τουρισμός στην Ελλάδα

Στις 14 Μαΐου ανοίγει ο τουρισμός στην Ελλάδα
Στιγμιότυπο από την Πάρο shutterstock

Για να εισέλθουν στην Ελλάδα τουρίστες θα χρειάζονται πιστοποιητικό εμβολιασμού, αρνητικό τεστ pcr, αλλά ίσως και βεβαίωση για νόσηση από τον ιό.

Στις 14 Μαΐου αναμένεται να ανοίξει ο τουρισμός στην χώρα μας τόνισε η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας στην τηλεόραση του Mega. Η κ. Ζαχαράκη ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι μέχρι τότε, υπάρχει μια πιλοτική επανεκκίνηση με το Ισραήλ, ενώ σε λίγες μέρες θα γνωστοποιηθεί η επικαιροποιημένη μορφή των πρωτοκόλλων για τον τουρισμό.

Σύμφωνα με την κ. Ζαχαράκη, για να εισέλθουν στην Ελλάδα τουρίστες θα χρειάζονται πιστοποιητικό εμβολιασμού, αρνητικό τεστ pcr, αλλά ίσως και βεβαίωση για νόσηση από τον κορονοϊό.

«Όλα αυτά θα πιστοποιούνται με ένα πιστοποιητικό της ΕΕ» δήλωσε, λέγοντας ότι στις πύλες εισόδου της χώρας θα πραγματοποιούνται δειγματοληπτικά τεστ.

Ακόμα, γνωστοποίησε, ότι υπάρχει η σκέψη να προηγηθούν στον εμβολιασμό οι εργαζόμενοι του τουρισμού. Εκτίμησε ότι η επικείμενη τουριστική σεζον θα έχει αρκετές κρατήσεις της τελευταίας στιγμής ενώ σημείωσε ότι είναι πιθανόν η σεζόν να παραταθεί και πως θα πάμε καλύτερα από πέρυσι.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα