Στο EWG της 1ης Μαρτίου η πρώτη επίσημη συζήτηση για το χρέος

Στο EWG της 1ης Μαρτίου η πρώτη επίσημη συζήτηση για το χρέος
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ- ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) eurokinissi

Ζητούμενο μέχρι το Eurogroup της 12ης Μαρτίου οι υπουργοί Οικονομικών να καταλήξουν σε ένα πλαίσιο τελικής πρότασης

Στην συνεδρίαση της ομάδας εργασίας της Ευρωζώνης( EWG) την 1η Μαρτίου, θα συζητηθούν για πρώτη φορά τα αποτελέσματα της μέχρι στιγμής συζητήσεων για την ελάφρυνση του χρέους, με προοπτική μέχρι το Eurogroup στις 12 του επόμενου μήνα, οι υπουργοί Οικονομικών να καταλήξουν σε ένα πλαίσιο τελικής πρότασης.

Αυτό τονίζει ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών,σημειώνοντας ότι με την χθεσινή διπλή αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της ελληνικής οικονομίας από τον οίκου Mooody’s από την βαθμίδα Caa3 σε B3 ενισχύονται περαιτέρω οι θετικές προσδοκίες για το 2018 καθώς στους δύο πρώτους μήνες και οι τρεις οίκοι έχουν προχωρήσει σε αναβάθμιση του αξιόχρεου της χώρας.

Σε πρακτικό επίπεδο, την Δευτέρα 26 του μήνα ξεκινά η συζήτηση για τα 88 προαπαιτούμενα της τέταρτης αξιολόγησης με προοπτική ολοκλήρωσης μέχρι και τον Μάιο. Παράλληλα με την καταβολή της δόσης των 5,7 δισ. ευρώ μέχρι και τα μέσα Μαρτίου, θα προστεθούν 1,9 δισ. ευρώ στο μαξιλάρι ρευστότητας για την περίοδο μετά το τέλος του προγράμματος, το οποίο αναμένεται να φτάσει τα 18-19 δισ. διασφαλίζοντας την ομαλή επάνοδο στο δανεισμό από τις αγορές.

Τον Απρίλιο αναμένεται να παρουσιαστεί και το νέο «ολιστικό» σχέδιο βιώσιμης και κοινωνικά δίκαιης ανάπτυξης, που θα αποτελέσει τον οδικό χάρτη της πορείας της ελληνικής οικονομίας μετά το τέλος του προγράμματος .

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα