Στο σκοτάδι 84.387 νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Στο σκοτάδι 84.387 νοικοκυριά και επιχειρήσεις
ΔΕΗ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ενώ οι καταναλωτές αδυνατούν να αποπληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα 84.387 νοικοκυριά και επιχειρήσεις να μένουν χωρίς ρεύμα, η ΔΕΗ δίνει αποζημιώσεις 365.542,15 ευρώ σε τέσσερις συνδικαλιστές για "εκτός έδρας"

Η οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα δυσχεραίνει τη δυνατότητα των καταναλωτών να εξοφλήσουν το λογαριασμό της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα τη διακοπή παροχής ρεύματος.

Έτσι, 84.387 νοικοκυριά και επιχειρήσεις, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Έθνος”, έμειναν στο σκοτάδι, καθώς η επιχείρηση αποφάσισε να κόψει το ρεύμα λόγω των ανεξόφλητων λογαριασμών.

“Εκτός έδρας” 365.542,15 ευρώ σε συνδικαλιστές

Στο μεταξύ, μετά τις επιδοτήσεις 25 εκατομμυρίων ευρώ που έδινε η ΔΕΗ στη ΓΕΝΟΠ, νέα θύελλα αντιδράσεων προκαλεί η αποκάλυψη ότι τέσσερις συνδικαλιστές της ΔΕΗ από σωματείο της Κοζάνης εισπράττουν αναδρομικά τριετίας από 59.000 έως 103.000 ευρώ για τη συμμετοχή τους στα διοικητικά συμβούλια των ασφαλιστικών ταμείων ΤΑΥΤΕΚΩ και ΙΚΑ ΕΤΕΑΜ.

Σε έγγραφο που έφερε στο φως η ηλεκτρονική εφημερίδα kozan.gr, αποκαλύπτονται αμοιβές για εκτός έδρας που φτάνουν έως και τις 64.500 ευρώ το χρόνο για συνδικαλιστή που συμμετέχει στο ΔΣ του Ταμείου Ασφάλισης Υπαλλήλων Τραπεζών και Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας (ΤΑΥΤΕΚΩ). Τρεις ακόμα συνδικαλιστές της ΔΕΗ εισέπραξαν για τον ίδιο λόγο από 27.000 έως 54.000 ευρώ τον χρόνο.

Η ΔΕΗ κατέβαλε συνολικά 365.542,15 ευρώ στους τέσσερις συνδικαλιστές, οι οποίοι είναι μέλη του “Σπάρτακου”, του μεγαλύτερου συνδικάτου της ΔΕΗ στη Δυτική Μακεδονία, για τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις του ΔΣ του ΤΑΥΤΕΚΩ και της Διοικητικής Επιτροπής του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στο διάστημα από τον Οκτώβριο του 2008 έως τον Δεκέμβριο του 2010.

Ως νόμιμη χαρακτήρισε στην εφημερίδα “Έθνος” την αποζημίωση που έλαβαν τα εκλεγμένα μέλη για τα έξοδα της εκτός έδρας μετακίνησής τους ο πρόεδρος του “Σπάρτακου” Γ. Αδαμίδης. «Κάποιοι εκμεταλλεύονται τη συγκυρία για να χτυπήσουν τη ΓΕΝΟΠ, στην προσπάθεια πώλησης της ΔΕΗ», συμπλήρωσε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα