Στον αέρα η τράπεζα Κύπρου: Έρχεται κούρεμα 25% άνω των 100.000 ευρώ

Στον αέρα η τράπεζα Κύπρου: Έρχεται κούρεμα 25% άνω των 100.000 ευρώ

Τι σχολίασε για το μέλλον της τράπεζας Κύπρου ο υπουργός Οικονομικών, Μιχάλης Σαρρής, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή. Στο τραπέζι νομοσχέδιο - φωτιά

Κούρεμα των καταθέσεων άνω των 100.000 στην Τράπεζα Κύπρου βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μεταξύ της κυπριακής κυβέρνησης και της τρόικας, όπως επιβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, Μιχάλης Σαρρής, μιλώντας στην εκπομπή “Κοινωνία ώρα Mega”.

O κ. Σαρρής εκτίμησε ότι το κούρεμα θα διαμορφωθεί κοντά στο 25%.

Διευκρίνισε ακόμη ότι η πρόταση που είναι στο τραπέζι επικεντρώνεται στην Τράπεζα Κύπρου και όχι σε όλες τις κυπριακές τράπεζες.

“Το αντικείμενο της όλης συμφωνίας είναι οι δύο μεγάλες τράπεζες”, σημείωσε ο κ. Σαρρής.

Λίγες ώρες μετά από την ψήφιση των εννέα νομοσχεδίων στη Βουλή, ο Kύπριος υπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία των διαπραγματεύσεων και την εξεύρεση λύσης στην κυπριακή κρίση.

“Βλέπουμε μπροστά μας ένα δρόμο πιο καθαρό”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε, θα υπάρξει σήμερα νέα συνάντηση με την τρόικα, ενώ με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα το απόγευμα της Κυριακής συνεδρίαση του Eurogroup.

Σε ό,τι αφορά τέλος το ταξίδι και τις επαφές που είχε στη Μόσχα, παραδέχθηκε ότι μετά τις τελευταίες εξελίξεις έχει πληγεί η αξιοπιστία της Κύπρου προς τους Ρώσους.

“Έγινε ζημιά, αρκετά μεγάλη, αλλά πιστεύω ότι υπάρχουν θετικά στοιχεία πάνω στα οποία μπορούμε να ξαναχτίσουμε”, επισήμανε ο υπουργός.

Διαβάστε όλες τις δραματικές εξελίξεις και όλα όσα έγιναν κατά τη διάρκεια της Παρασκευής μέσα από την Live Blogging πλατφόρμας του NEWS 247.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα