Σβόμποντα: Η Ελλάδα σε τροχιά μεταρρυθμίσεων με τεράστια εργασία και ριζοσπαστικές αλλαγές

Σβόμποντα: Η Ελλάδα σε τροχιά μεταρρυθμίσεων με τεράστια εργασία και ριζοσπαστικές αλλαγές

Τι δήλωσε ο επικεφαλής των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στο Ευρωκοινοβούλιο, συνοψίζοντας τα αποτελέσματα της επίσκεψης του προεδρείου της πολιτικής ομάδας στην Αθήνα

Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε θετική τροχιά μεταρρυθμίσεων με τεράστια εργασία και ριζοσπαστικές αλλαγές εξέφρασε από τις Βρυξέλλες ο επικεφαλής των ευρωπαίων Σοσιαλιστών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Χάνες Σβόμποντα συνοψίζοντας τα αποτελέσματα της επίσκεψης του προεδρείου της πολιτικής ομάδας στην Αθήνα.

Ο Χ. Σβόμποντα αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη μείωση του δημόσιου τομέα και της γραφειοκρατίας αλλά και στην ενίσχυση των αρμοδιοτήτων των περιφερειακών και τοπικών αρχών, οι οποίες συμβάλουν στη βελτίωση της οικονομικής κατάστασης και ανοίγουν το δρόμο για ανάπτυξη.

Ωστόσο, όπως τόνισε ο Χ. Σβόμποντα, τα προβλήματα δεν έχουν ακόμη επιλυθεί και είναι απαράδεκτο που η τρόικα εξακολουθεί να απαιτεί περισσότερες περικοπές οι οποίες δεν βοηθούν τις μεταρρυθμίσεις και τελικά θέτουν σε κίνδυνο τη στήριξη των Ελλήνων στις μεταρρυθμίσεις.

Με απαιτήσεις όπως οι πλειστηριασμοί, η τρόικα καταστρέφει την εμπιστοσύνη των Ελλήνων προς τη δυνατότητα της κυβέρνησης για μεταρρυθμίσεις, τόνισε ο επικεφαλής των ευρωπαίων Σοσιαλιστών ο οποίος απηύθυνε ακόμη έκκληση για σταδιακή απόσυρση της τρόικας που θα πρέπει να επιδείξει μεγαλύτερη κοινωνική ευαισθησία. "Δεν θα πρέπει οι πιο ευάλωτοι να υποφέρουν από την κρίση και τα σκληρά μέτρα λιτότητας", κατέληξε.

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Σβόμποντα: Η τρόικα πρέπει να αναγνωρίσει τις θυσίες των Ελλήνων

SHARE:

24Media Network