Σύγκλιση θέσεων, αλλά όχι απόλυτη ταύτιση στο Βrussels Group. Βήματα προόδου στη διαπραγμάτευση

Σύγκλιση θέσεων, αλλά όχι απόλυτη ταύτιση στο Βrussels Group. Βήματα προόδου στη διαπραγμάτευση
Στιγμιότυπο από την συνεδρίαση του Eurogroup την Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015, στις Βρυξέλλες. (EUROKINISSI/Ε.Ε.) Eurokinissi

Η διαπραγμάτευση έχει μπει σε νέα βάση, αφού η ελληνική πλευρά παρουσιάζει ποσοτικοποιημένα και κοστολογημένα μέτρα

Σύγκλιση θέσεων, αλλά όχι απόλυτη ταύτιση, εντοπίζεται στο Παρίσι, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης των τεχνικών κλιμακίων Ελλάδας και δανειστών, σε επίπεδο Brussels Group.

Το Βrussels Group συνεδριάζει για τέταρτη διαδοχική ημέρα, με στόχο την έγκαιρη κατάρτιση έκθεσης προόδου για την ελληνική οικονομία, με στόχο αυτή να παρουσιαστεί στο Euro Working Group της Τετάρτης και στο Eurogroup της Παρασκευής.

Όπως αποκαλύπτουν κορυφαίες πηγές από το Παρίσι, η διαπραγμάτευση έχει πλέον μπει σε νέα βάση, αφού η ελληνική πλευρά παρουσιάζει ποσοτικοποιημένα και κοστολογημένα μέτρα, κάτι που έχουν αξιώσει από την πρώτη κιόλας στιγμή οι δανειστές.

Σύγκλιση απόψεων υπάρχει, πρόοδος έχει πράγματι σημειωθεί, ωστόσο Ελλάδα και δανειστές απέχουν ακόμη από τη συμφωνία.

Στο μικροσκόπιο του Brussels Group παραμένουν όλα τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν στην ελληνική οικονομία, με αιχμή τα φορολογικά θέματα και τα εργασιακά.

Την ίδια ώρα το οικονομικό επιτελείο εμφανίζεται αισιόδοξο για την επίτευξη συμφωνίας με τους δανειστές, έως τα τέλη Απριλίου.

Ταυτόχρονα, μέσω της απόφασης της ελληνικής κυβέρνησης για την υποχρεωτική μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των φορέων του δημοσίου σε ειδικό λογαριασμό της Τραπέζης της Ελλάδος, η Ελλάδα προσβλέπει στην άντληση ποσού έως 1,5 δισ. ευρώ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα