Σύμφωνο Συνεργασίας EnterpriseGreece – ELITOUR για την προώθηση του Τουρισμού Υγείας

Σύμφωνο Συνεργασίας EnterpriseGreece – ELITOUR για την προώθηση του Τουρισμού Υγείας

Υπογράφηκε το Σύμφωνο από τον περιφερειάρχη Αττικής και πρόεδρο του Ελληνικού Συμβουλίου Τουρισμού Υγείας - ΕLITOUR Γ. Πατούλης, και τον διευθύνοντα σύμβουλο της EnterpriseGreece, Γιώργο Φιλιόπουλο.

Με στόχο να πάρει μερίδιο από τη διεθνή πίτα του τουρισμού υγείας, που αγγίζει τα 47 δισ. ευρώ, υπογράφηκε σήμερα Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ EnterpriseGreece και ELITOUR.

Κι είναι αλήθεια, ότι ο ιδιωτικός τομέας έχει κάνει σημαντικά βήματα προώθησης του τουρισμού υγείας, ωστόσο τα αποτελέσματα είναι μικρά, δεδομένων των δυνατοτήτων της χώρας μας, σε κλινικές, προσωπικό και βέβαια, κλιματολογικές συνθήκες.

Σήμερα, με την υπογραφή του Συμφώνου Συνεργασίας, φαίνεται ότι μπορούν να δρομολογηθούν ευνοϊκότερες εξελίξεις, ώστε οργανωμένα η χώρα μας να κερδίσει το χαμένο έδαφος.

«Στην εποχή μετά την πανδημία, ο Τουρισμός Υγείας, μπορεί να αποτελέσει ένα από τους βασικότερους πυλώνες επανεκκίνησης της οικονομίας. Οι Περιφέρειες σε συνεργασία με τους Δήμους πρέπει και μπορούν να παίξουν κομβικό ρόλο στην ενίσχυση του Τουρισμού Υγείας στη χώρα, συντονίζοντας όλους τους Δήμους σε κοινές πρωτοβουλίες και δράσεις που θα συμβάλλουν στην προβολή των δυνατοτήτων και προοπτικών των τοπικών κοινωνιών. H Ελλάδα, πρέπει να ανήκει στις πρώτες χώρες που οι διεθνείς τουρίστες υγείας θα επιλέξουν για τις θεραπείες τους μόλις παρέλθει η κρίση της πανδημίας», ανέφερε ο Γιώργος Πατούλης, περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του Ελληνικού Συμβουλίου Τουρισμού Υγείας – ΕLITOUR

«Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι η διοργάνωση από κοινού δράσεων, οι οποίες θα προωθήσουν την Ελλάδα ως ελκυστικό προορισμό στον συγκεκριμένο τομέα, καθώς η χώρα μας διαθέτει συγκριτικά πλεονεκτήματα, τόσο σε επίπεδο τουριστικό όσο και σε επίπεδο παροχών υγείας, ώστε να υπάρξει άμεσα θετικός αντίκτυπος στην οικονομία. Επιπλέον, νέες επενδύσεις στον χώρο αναμένεται ότι θα συμβάλουν σημαντικά και στη διατήρηση ενός ανώτερου επιπέδου υπηρεσιών υγείας τόσο για τους πολίτες όσο και για τους επισκέπτες. Παράλληλα, ευελπιστούμε πως με τον τρόπο αυτό, θα μπει φρένο στο braindrain των Ελλήνων επιστημόνων υγείας», τόνισε ο πρόεδρος της EnterpriseGreece και γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών, ΓιάννηςΣμυρλής, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της EnterpriseGreece, Γιώργο Φιλιόπουλο, να επισημαίνει ότι «η γήρανση του πληθυσμού στις ανεπτυγμένες χώρες, η μεγάλη πρόοδος στον χώρο της ιατρικής και η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης, συμβάλλουν στην αύξηση του προσδόκιμου ζωής και κατ’ επέκταση στην ραγδαία ανάπτυξη του κλάδου. Η Ελλάδα προσφέρεται για προσέλκυση μεγάλων επενδύσεων στον χώρο της υγείας, καθώς αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό λόγω της γεωγραφικής της θέσης, μπορεί να στοχεύσει στην ευρωπαϊκή αγορά αλλά και σε αυτές της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής, διαθέτει εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, επαρκείς υποδομές, αλλά και μεγάλο αριθμό ιατρών σε χώρες του εξωτερικού. Η προσέλκυση ξένων επενδύσεων θα συμβάλει και στη συγκράτηση της μετανάστευσης αξιόλογων γιατρών, νοσηλευτών και θεραπευτών εκτός Ελλάδος».

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα