Συνάντηση Τσακαλώτου - Στουρνάρα λίγες μέρες μετά τα πυρά της Ζωής κατά του κεντρικού τραπεζίτη

Συνάντηση Τσακαλώτου - Στουρνάρα λίγες μέρες μετά τα πυρά της Ζωής κατά του κεντρικού τραπεζίτη

Ο επικεφαλής της ΤτΕ Γ. Σουρνάρας υποδέχτηκε τον Αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών κ. Ε Τσακαλώτο σε μια συνάντηση - κίνηση καλής θέλησης για να πέσουν οι τόνοι μεταξύ στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και του πρώην υπουργού οικονομικών στην κυβέρνηση Σαμαρά

Συνάντηση στην Τράπεζα της Ελλάδος είχαν σήμερα το πρωί ο Διοικητής κ. Γιάννης Στουρνάρας και ο συντονιστής της Ομάδας Διαπραγμάτευσης και Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος.  Στη συνάντηση που έγινε σε πολύ καλό κλίμα, διαπιστώθηκαν συγκλίσεις στα θέματα που συζητήθηκαν, τα οποία ήταν η πορεία των διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης και των εταίρων, καθώς και η κατάσταση του τραπεζικού συστήματος.

Η συνάντηση έρχεται λίγες μόνο μέρες μετά τη σφοδρή επίθεση κατά Στουρνάρα από την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου που απέρριψε και επέστρεψε ως απαράδεκτη την Ετήσια Έκθεση Νομισματικής Πολιτικής 2015. Η έκθεση που έκανε έκκληση για συμφωνία, γιατί σε διαφορετική περίπτωση προέβλεπε χάος και καταστροφή, έγινε θέμα ξένων μέσων όπως η Daily Telegraph, που χαρακτήρισε την κίνηση του κεντρικού τραπεζίτη "πολιτική επίθεση στην κυβέρνηση".

Διαπιστώθηκε και από τις δυο πλευρές, όπως άλλωστε αναφέρθηκε στην προχθεσινή έκθεση νομισματικής πολιτικής της ΤτΕ, ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει μεγάλες προσπάθειες να βρεθεί κοινός τόπος με τους εταίρους και η απόσταση που απομένει να διανυθεί δεν είναι μεγάλη.

Αυτή η προσπάθεια θα συνεχιστεί εντατικά τις επόμενες ημέρες και βεβαίως στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας. Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος επιβεβαίωσε τη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος που διασφαλίζεται πλήρως από τις κοινές δράσεις τόσο της Τράπεζας της Ελλάδος όσο και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Ζωή Κωνσταντοπούλου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Δεν ξανάγινε! Η Κωνσταντοπούλου γύρισε πίσω την έκθεση Στουρνάρα

Σακελλαρίδης: Δεν υπάρχει καμία περίπτωση για capital control, οι καταθέσεις είναι διασφαλισμένες

Daily Telegraph: Πολιτική επίθεση στην κυβέρνηση η έκθεση Στουρνάρα

SHARE: