Συνάντηση Βαρουφάκη – Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου μετά το κρίσιμο Eurogroup

Συνάντηση Βαρουφάκη – Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου μετά το κρίσιμο Eurogroup
Συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα για τη συνεδρίαση της ΕΚΤ στην Κύπρο, την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015, στο Μέγαρο Μαξίμου. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) Eurokinissi

Στο Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης μετά το κρίσιμο Eurogroup για να ενημερώσει τον Αλ. Τσίπρα

Το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου πέρασε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος αυτήν την ώρα ενημερώνει τον Αλέξη Τσίπρα για τα όσα συνέβησαν στο Eurogroup και το ECOFIN, στη Ρίγα της Λετονίας.

Ο κ. Βαρουφάκης εξέφρασε νωρίτερα την πεποίθησή πως Αθήνα και εταίροι βρίσκονται κοντά σε μια συμφωνία, αλλά προειδοποίησε ότι ίσως χρειαστεί να φτάσουν έως «την τελευταία στιγμή» ώστε να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση.

«Πιστεύω ότι είμαστε κοντά σε συμφωνία. Το πιο σημαντικό είναι να γίνει σωστά. Όχι απλώς να υπογράψουμε μια οποιαδήποτε συμφωνία για να έχουμε συμφωνία, αλλά να καταφέρουμε να πετύχουμε κάτι που θα είναι ένα γνήσιο αναπτυξιακό μοντέλο για την Ελλάδα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας στο euronews, ενώ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι οι διαφορές με τους θεσμούς θα γεφυρωθούν.

Διαβάστε ακόμα: ΥΠΟΙΚ χωρών της Ε.Ε: Δεν υπάρχει άλλο σχέδιο, μόνο η παραμονή της Ελλάδας στο Ευρώ

Στην ερώτηση αν κάποιος από τους συναδέλφους του, στο Eurogroup, αναφέρθηκε σε Σχέδιο Β’ σε περίπτωση που αποτύχουν οι συνομιλίες, ο υπουργός Οικονομικών απάντησε: « Είναι αλήθεια ότι κάποιος από τους συναδέλφους μου στο Eurogroup, ακούσια, ενδεχομένως από θυμό αναφέρθηκε σε αυτό. Η άμεση απάντησή μου ήταν να πω ότι δεν υπάρχει Σχέδιο Β’, δεν μπορεί να υπάρξει Σχέδιο Β’ και η οποιαδήποτε αναφορά σε Σχέδιο Β’ είναι καταφανώς αντιευρωπαϊκή και εν τέλει είναι εναντίον των συμφερόντων της συγκεκριμένης χώρας, που εκπροσωπείται από τον συγκεκριμένο συνάδελφο».

Διαβάστε ακόμα: Όλοι μαζί και ο Βαρουφάκης χώρια. Την ώρα που οι άλλοι υπουργοί έτρωγαν, αυτός περιπλανιόταν μόνος του

Την ίδια στιγμή δημοσίευμα του Reuters, αναφέρεται στη παρουσία του Γιάνη Βαρουφάκη στη Ρίγα και τον παρουσιάζει απομονωμένο. “Την ώρα που οι υπόλοιποι υπουργοί δέχονταν από τις συνοδείες τους φαγητό και ζεστά ρούχα κατά τη συνεδρίαση στη Ρίγα, ο Βαρουφάκης εθεάθη να είναι σχεδόν συνέχεια μόνος τους, αποφεύγοντας τους βοηθούς ή την κάλυψη από security”, αναφέρεται μεταξύ άλλων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα