Τα κοιτάσματα Πρίνου θα δώσουν έσοδα 220 εκατ. ευρώ εως το 2023

Τα κοιτάσματα Πρίνου θα δώσουν έσοδα 220 εκατ. ευρώ εως το 2023
© 2011 ¡»«Õ¡  ¡  «Õ - á Õ  ¡  «Õ

Τι δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Ευάγγελος Λιβιεράτος

Δημόσια έσοδα της τάξης των 220 εκατ. ευρώ έως το 2023 θα αποφέρει η ομαλή συνέχιση της εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων Πρίνου και Νότιας Καβάλας, όπως επισήμανε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Ευάγγελος Λιβιεράτος, κατά τη συζήτηση στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή του νομοσχεδίου με το οποίο κυρώνεται η τροποποιητική σύμβαση μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και των αναδόχων KAVALA OIL AE και ENERGEANOIL & GAS- ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ.

Ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι η περιβαλλοντική ασφάλεια εξασφαλίζεται, τόσο από την περιβαλλοντική νομοθεσία όσο και από τους επιθεωρητές Περιβάλλοντος και τις Επιτροπές Παρακολούθησης, που θα συγκροτηθούν στο υπουργείο.

Ο κ. Λιβιεράτος αναφέρθηκε και στην ΕΔΕΥ ΑΕ (Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων), η οποία υποκαθιστά την Εταιρεία Ελληνικά Πετρέλαια ΑΕ ως ειδικός αντισυμβαλλόμενος στην τροποποιούμενη σύμβαση, σημειώνοντας ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί η σύνθεση του ΔΣ προκειμένου “να ξεκινήσει το έργο της νέας εποχής για τους υδρογονάνθρακες, αυτή η σπουδαία εταιρεία του Δημοσίου”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα