Τεχνική συμφωνία μέχρι και το Eurogroup της Βαλέτας

Τεχνική συμφωνία μέχρι και το Eurogroup της Βαλέτας

Πολύ κοντά σε τεχνική συμφωνία Ελλάδα και Θεσμοί, σύμφωνα με κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών. Τα επόμενα βήματα και η ημερομηνία ορόσημο

“Έχει μείνει μόνο ένα πολύ μικρό θέμα με το εργασιακό, αλλά θα έχουμε τεχνική συμφωνία σε επίπεδο θεσμών ( Stuff Level Agreement ) μέχρι και την μεθεπόμενη Παρασκευή” τόνιζε το μεσημέρι της Τρίτης, κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου οικονομικών, αναφερόμενο στην αξιολόγηση, χωρίς όμως να γίνεται πιο συγκεκριμένος για το ποιο είναι το μικρό πρόβλημα στην αγορά εργασίας

Αναφερόμενο στο μνημόνιο, που θα πρέπει να συμφωνήσουμε με το ΔΝΤ (MEFP) η ίδια πηγή τόνιζε, ότι το αυτό το πρόγραμμα θα είναι πιο εύκολο να συμφωνηθεί από ότι ήταν το πρόγραμμα με τον ESM.

“Οι άνθρωποι του ΔΝΤ δεν είναι Control Freaks, όπως είναι οι ευρωπαίοι δεν βάζουν τόσα πολλά θέματα”, είπε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά στα επόμενα βήματα, τόνιζε ότι το Euroworking group της Πέμπτης δεν θα κρίνει κάτι ουσιαστικό σημειώνοντας ότι στόχος της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας είναι η τεχνική συμφωνία που πρέπει να έχουμε στο Eurogroup της 7ης Απριλίου .

Η ίδια πηγή τόνιζε ότι κρίσιμο είναι τις επόμενες μέρες να επιστρέψουν οι θεσμοί στην Αθήνα, με στόχο να κλείσουν το ταχύτερο δυνατό και οι τελευταίες τεχνικές λεπτομέρειες, ώστε να είναι όλα έτοιμα μέχρι και την άτυπη σύνοδο των υπουργών οικονομικών της μεθεπόμενης Παρασκευής .

Αρνήθηκε όμως να τοποθετηθεί σε ερωτήσεις σχετικά με την μείωση του αφορολόγητου, που συμφωνήθηκε στις διαπραγματεύσεις, που έγιναν την περασμένη εβδομάδα στις Βρυξέλλες.  

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα