Τέλη κυκλοφορίας: Τι θα πληρώσουν οι οδηγοί και τι αλλάζει από το 2021

Αυτοκίνητα στην Αθήνα
Αυτοκίνητα στην Αθήνα EUROKINISSI

Τέλος στα σενάρια περί αύξησης των τελών κυκλοφορίας για φέτος έβαλε ο αρμόδιος υπουργός Κώστας Καραμανλής - Γιατί εξετάζεται μείωση της φορολογίας στην εισαγωγή μεταχειρισμένων αυτοκινήτων τελευταίας τεχνολογίας, τι συνέβη με τα διόδια της Αττικής Οδού και τι θα γίνει με τα εισιτήρια στα ΜΜΜ.

"Θα πληρώσουμε ακριβώς τα ίδια με πέρυσι", διαβεβαίωσε ο Υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής σε ερώτηση που του έγινε για τα τέλη κυκλοφορίας, στην πρωινή εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα".

"Αν δεν κάνουμε κάτι, τα τέλη κυκλοφορίας θα αυξηθούν το 2021, είπε παράλληλα τονίζοντας ωστόσο ότι, «υπάρχει ευρωπαϊκή οδηγία για τη σύνδεσή τους με τους ρύπους. Έχουμε από τους παλαιότερους στόλους αυτοκινήτων», σημείωσε ανακοινώνοντας πως η λύση που εξετάζει η κυβέρνηση είναι «η στήριξη εισαγωγής καλών μεταχειρισμένων αυτοκινήτων νέας τεχνολογίας».

«Η προηγούμενη κυβέρνηση έκανε απαγορευτική την εισαγωγή μεταχειρισμένων αυτοκίνητων, λόγω του ότι ερχόντουσαν ανεξέλεγκτά πολλά αυτοκίνητα από μεγάλες εταιρείες leasing», είπε ο Υπουργός Μεταφορών, τονίζοντας πως «αν δεν κάνουμε κάτι άμεσα, εκ των πραγμάτων θα αυξηθούν τα τέλη του 2021».

Οι πίνακες των ποσών:

Τέλη κυκλοφορίας: Τι θα πληρώσουν οι οδηγοί και τι αλλάζει από το 2021
Τέλη κυκλοφορίας: Τι θα πληρώσουν οι οδηγοί και τι αλλάζει από το 2021

Η Αττική Οδός πήρε πίσω τη μείωση χωρίς ανταλλάγματα

«Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δεν ίσχυσε, αφού αν ίσχυε, η Αττική Οδός θα πήγαινε στα διοικητικά δικαστήρια και θα κέρδιζε», δήλωσε αναφερόμενος στην κίνηση του προκατόχου του για την αναβολή της αύξησης της τιμής των διοδίων στην Αττική Οδό. «Εμείς είπαμε πως αυτήν τη στιγμή δεν πρέπει να γίνει η αύξηση. Χωρίς ανταλλάγματα, χωρίς υποσχέσεις πήρε πίσω την αύξηση», είπε κάνοντας αποδίδοντας την προαναγγελία της αύξησης σε «ναυάγιο» συνομιλιών για έργα επέκτασης μεταξύ της εταιρείας και της προηγούμενης ηγεσίας του υπουργείου.

Δεν θα αυξηθεί η τιμή στις αστικές συγκοινωνίες

"Θα ήταν ανώριμο να πω ότι θα μειώναμε το εισιτήριο», διευκρίνισε ο Υπουργός Μεταφορών κάνοντας λόγο για «τραγική κατάσταση στα Μέσα» και ξεκαθαρίζοντας πως «το εισιτήριο δε θα αυξηθεί». Στάθηκε ωστόσο στο μεγαλύτερο πρόβλημα, που δεν είναι άλλο από την παράνομη διέλευση, τονίζοντας πως «πρέπει αλλάξει αυτή η κουλτούρα». «Έχουμε ήδη αυξήσει τους ελέγχους», υπενθύμισε ο Κώστας Καραμανλής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τέλη κυκλοφορίας, Καραμανλής
SHARE:

24Media Network