“Θα δώσουμε κάθε δυνατή υποστήριξη στην Ελλάδα”

“Θα δώσουμε κάθε δυνατή υποστήριξη στην Ελλάδα”

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ εξέφρασε το "σεβασμό" της προς την Ελλάδα. Υποσχέθηκε κάθε δυνατή βοήθεια

Μιλώντας πριν από την ψηφοφορία που θα διεξαχθεί αυτή την εβδομάδα στο γερμανικό κοινοβούλιο για την έγκριση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, η Μέρκελ δήλωσε: “Σεβόμαστε πραγματικά ό,τι έχει κάνει η Ελλάδα όσον αφορά τις δομικές αλλαγές”.

“Όλοι επιθυμούμε να ενισχυθεί η Ελλάδα. Θα δώσουμε κάθε δυνατή βοήθεια στην Ελλάδα… ώστε να μην έχουμε κακά νέα τον ένα μήνα μετά τον άλλο”, δήλωσε η καγκελάριος απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και σ’ ένα κοινό γερμανών βιομηχάνων, στο οποίο είχε απευθυνθεί λίγο νωρίτερα ο Ελληνας πρωθυπουργός.

Επιμένοντας ότι το πρόβλημα είναι μια κρίση χρέους και όχι μια κρίση του ευρώ, πρόσθεσε: “Βρισκόμαστε σε μια δύσκολη κατάσταση επειδή η έξοδος απ’ αυτή την κρίση χρέους θα απαιτήσει αλληλεγγύη”.

Η Μέρκελ υπογράμμισε πως προτεραιότητά της είναι η “σταθερότητα του ευρώ μέσα στην ευρωζώνη”.

“Έτσι θα υποστηρίξουμε οποιαδήποτε χώρα διορθώνει τα πράγματα”, πρόσθεσε.

Η καγκελάριος επανέλαβε επίσης την αντίθεσή της σε νέα σχέδια ανάκαμψης για την αντιμετώπιση της επιβράδυνσης της παγκόσμιας οικονομίας λέγοντας πως είναι “κακή ιδέα να καταπολεμηθούν τα χρέη με νέα χρέη.

Οι ΗΠΑ έχουν ήδη καλέσει επανειλημμένα τους Ευρωπαίους να τονώσουν την οικονομία τους, όμως κυρίως η Γερμανία αντιτίθεται σταθερά, προβάλλοντας την ανάγκη για δημοσιονομική ανάκαμψη.

Ο μόνος τρόπος για να καταπολεμηθεί η κρίση του χρέους είναι να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα “στη ρίζα” αποκαθιστώντας την τάξη στα δημόσια οικονομικά και τις οικονομίες των χωρών, τόνισε η Μέρκελ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα