Θρίλερ με τη Λαϊκή Τράπεζα. Και 2η διάψευση για κλείσιμο και απολύσεις

Θρίλερ με τη Λαϊκή Τράπεζα. Και 2η διάψευση για κλείσιμο και απολύσεις

Τι δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της Κυπριακής Κεντρικής Τράπεζας για το μέλλον της Λαϊκής. Εργαζόμενοι της τράπεζας συγκεντρώθηκαν έξω από το Κοινοβούλιο και ζητούν να μιλήσουν με βουλευτές (Vid)

Σε δεύτερη διάψευση των πληροφοριών που μετέδωσαν τα κυπριακά μέσα για κλείσιμο της Λαϊκής Τράπεζας, προχώρησε η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου.

Δια στόματος της εκπροσώπου της Κεντρικής Τράπεζας, Αλίκης Στυλιανού, ξεκαθαρίστηκε ότι αν και είναι δύσκολο, να προβλέψει κανείς, τι θα γίνει στο μέλλον, προς το παρόν “δεν τίθεται θέμα να κλείσει η Λαϊκή και δεν έχουν σταλεί επιστολές απόλυσης”.

“Μπορεί να υπάρχουν κάποιες αοριστίες στους όρους και έχει προκληθεί αυτός ο πανικός, όμως δεν τίθεται θέμα να κλείσει”, υπογράμμισε σε δηλώσεις της στο ΡΙΚ.

Σε έκτακτη ανακοίνωση, που εξέδωσε νωρίτερα η Κεντρική Τράπεζα Κύπρου αναφέρεται:

“Η κυπριακή οικονομία βρίσκεται σε οριακή και εύθραυστη κατάσταση. Η επόμενη κίνηση μπορεί να αποδειχθεί σωτήρια ή καταστροφική. Γι’ αυτό και μέσα στα πιεστικά χρονοδιαγράμματα που μας επιβλήθηκαν, οφείλουμε να ζυγίσουμε προσεκτικά τις επιπτώσεις της όποιας λύσης επιλέξουμε.

Είναι επιτακτικό να προχωρήσουμε άμεσα στη συνομολόγηση μιας συμφωνίας με το Eurogroup, η οποία, μεταξύ άλλων, θα διασφαλίζει την παροχή συνεχούς ρευστότητας προς τις κυπριακές τράπεζες, ούτως ώστε να σωθεί η κυπριακή οικονομία. Η “υπαλλακτική” επιλογή που είναι η διάλυση κυπριακών τραπεζών, θα έχει ολέθρια αποτελέσματα για την οικονομία του τόπου. Δεν θα υπάρχει καμία δικαιολογία εάν, συνειδητά ή λόγω καθυστέρησης, επιτρέψουμε την υιοθέτηση του σεναρίου αυτού που με μαθηματική ακρίβεια δεν θα αφήσει κανένα περιθώριο ανάκαμψης της κυπριακής οικονομίας στο μέλλον.

Απευθύνουμε έκκληση προς την κυβέρνηση και όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου να καταλήξουν και να υιοθετήσουν άμεσα ένα σχέδιο που θα οδηγήσει σε μια συμφωνία με το Eurogroup και το οποίο θα σώζει την κυπριακή οικονομία και θα διασφαλίζει το μέλλον της”.

Εργαζόμενοι κατέκλυσαν το Κοινοβούλιο

Δεκάδες εργαζόμενοι της Λαϊκής Τράπεζας, στο άκουσμα της πληροφορίας ότι ενδέχεται να κλείσει η τράπεζα και οι ίδιοι να απολυθούν, συγκεντρώθηκαν έξω από τη βουλή, ζητώντας να μιλήσουν με βουλευτές.

Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, οι διαμαρτυρόμενοι εργαζόμενοι προσέγγισαν το Κοινοβούλιο, όπου τους σταμάτησε ο αστυνομικός κλοιός.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα