Αποζημίωση ζητά το δεξί χέρι του Mr. Siemens

Αποζημίωση ζητά το δεξί χέρι του Mr. Siemens

Περίπου 4.400 ευρω αρκούν το μήνα, προκειμένου η Αικ. Τσάκαλου να μπορέσει να προστατέψει τη ζωή της, μετά την ηθική βλάβη που προκάλεσε το σκάνδαλο Siemens. Ζητά επαναπρόσληψη σε θέση λογίστριας ή υπεύθυνη προμηθειών. Διαβάστε τι λέει στην αγωγή της

Το ιλιγγιώδες ποσό των 3 εκατομμυρίων ευρώ για προσβολή της προσωπικότητας της την οποία, όπως υποστηρίζει, υπέστη από την απόλυσή της ζητεί η κυρία Αικατερίνη Τσακάλου με αγωγή που έχει καταθέσει κατά της Siemens, εταιρεία στην οποία εργάζονταν επί 20 χρόνια. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, η κυρία Τσακάλου άλλοτε δεξί χέρι του Μιχάλη Χριστοφοράκου ζητεί να επαναπροσληφθεί στη Siemens από την οποία απολύθηκε τον Οκτώβριο του 2010. Απόλυση την οποία αποδέχθηκε λαμβάνοντας μάλιστα και την αποζημίωση της εταιρείας!

Στο κείμενο της αγωγής που έχει καταθέσει στη Δικαιοσύνη – το οποίο και παρουσιάζει το protothema. gr  – η κυρία Τσακάλου καταφέρεται κατά όλων των προϊσταμένων της στην εταιρεία που διαδέχθηκαν τον Μιχάλη Χριστοφοράκο, ενώ εμφανίζει τον εαυτό της σαν το “νούμερο 1 πρόσωπο” της δημοσιότητας το οποίο οι εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης κυνηγούν ανελέητα. 

“Ο Τύπος  με κυνηγά παντού, φωτογραφίες μου με επιβαρυντικά σχόλια κατακλύζουν τον ημερήσιο τύπο, οι καταθέσεις μου στους κ. εισαγγελείς, ανακριτές καθώς και στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής γίνονται αντικείμενο σχολίων, ενώ συγχρόνως απειλείται η ίδια μου η ζωή και ζητώ προστασία για να μου χορηγηθεί για να μπορώ να κυκλοφορήσω”

Η κυρία  Τσακάλου υποστηρίζει ότι απολύθηκε εκδικητικά από τη Siemens επειδή αποφάσισε το 2008 να ενταχθεί στο πρόγραμμα αμνηστίας που είχε τεθεί σε εφαρμογή, μετά την έρευνα κατά της διαφθοράς που είχε ξεκινήσει στους κόλπους της εταιρείας. 

“Κινδυνεύει η ζωή μου”

Η πρώην γραμματέας επαναλαμβάνει συνεχώς στην προσφυγή της στη Δικαιοσύνη ότι κινδυνεύει η ζωή της χωρίς όμως να παραθέτει έστω ένα στοιχείο από ποιους και γιατί. Παράλληλα, περιγράφει ένα δίκτυο προσώπων που όπως λέει επιθυμούσαν την επαγγελματική της εξόντωσή της. 

Τα πρόσωπα  αυτά ήταν σύμφωνα με την ίδια ο  τότε υπηρεσιακός διευθύνων σύμβουλος Ρούντολφ Φίσερ, η γραμματέας του και ο προσωπάρχης της εταιρείας. 

Μάλιστα, αφήνει να εννοηθεί ότι στις προσπάθειες  εξόντωσης της συμμετείχε και  ο Μιχ. Χριστοφοράκος που την  περίοδο εκείνη, όμως, δεν βρίσκονταν στο τιμόνι της εταιρείας. Είχε παραιτηθεί από το 2007. Η κυρία Τσακάλου ωστόσο επικαλείται τις καλές σχέσεις που εκείνος διατηρούσε με τον Ρ. Φίσερ. 

Παρ’  όλα αυτά η απόλυσή της δεν  ήρθε από τους φυσικούς προϊστάμενους  στην Siemens στην Ελλάδα αλλά από την κεντρική διοίκηση της εταιρείας στο Μόναχο. 

Επικαλούμενη την 20ετη προϋπηρεσία της αλλά και το γεγονός ότι είναι πτυχιούχος της ΑΣΟΕΕ η κυρία Τσακάλου, υποδεικνύει μέσα από τις σελίδες της αγωγής της τα πόστα που  θα μπορούσε την τοποθετήσει μέσα στην εταιρεία.

Αναφέρει χαρακτηριστικά ότι θα μπορούσε να εργαστεί ως ταμίας στο λογιστήριο της εταιρείας, η ως υπεύθυνη προβολής και επικοινωνίας της εταιρείας, ή ως υπεύθυνη ασφάλειας, ή ως υπεύθυνη προμηθειών.

Και για να πείσει το δικαστήριο ότι η Siemens μπορεί να την αποζημιώσει με το ποσό των 3 εκατ. ευρώ, η κυρία Τσακάλου επικαλείται ότι η συγκεκριμένη εταιρεία είναι μια από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές και ότι οι ισολογισμοί της τα τρία τελευταία έτη, παρουσιάζουν κέρδη της τάξεως των 7,8 δισεκατομμυρίων ευρώ. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα