Τι προβλέπει το νομοσχέδιο για τη φορολόγηση κυπριακών καταθέσεων

default image

Αναλυτικά οι συντελεστές φορολόγησης των κυπριακών καταθέσεων. Τι προβλέπει το νομοσχέδιο - φωτιά που αναμένεται να ψηφιστεί από την κυπριακή Ολομέλεια το απόγευμα της Τρίτης

Η κυπριακή κυβέρνηση ετοιμάζει σχέδιο νόμου – πυροσβεστήρα, για το δραματικό εκείνο σενάριο που δεν περάσει το βράδυ της Τρίτης από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο, με βάση την απόφαση του Eurogroup, για “κούρεμα” των καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες.

Το νομοσχέδιο που παρουσιάστηκε προνοεί όπως “παρά τις διατάξεις οποιουδήποτε άλλου νόμου, κάθε πιστωτικό ίδρυμα στη Δημοκρατία προβαίνει στην είσπραξη τέλους επί των καταθέσεων ως ακολούθως: για κάθε ευρώ μέχρι και 20.000 με συντελεστή 0,00%, για κάθε ευρώ πάνω από 20.000 μέχρι και 100.000 με συντελεστή 6,75%, για κάθε ευρώ πάνω από 100.000 με συντελεστή 9,90%”.

Το τέλος υπολογίζεται επί των υπολοίπων των καταθέσεων στα βιβλία των πιστωτικών ιδρυμάτων στη Δημοκρατία, κατά το κλείσιμο των εργασιών τους την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, έναντι του τέλους διατίθενται μελλοντικά σε κάθε καταθέτη, μετοχές πιστωτικού ιδρύματος στη Δημοκρατία υπό όρους που θα καθοριστούν με Διάταγμα του Υπουργού Οικονομικών και που θα δημοσιευτεί στην επίσημη εφημερίδα της Δημοκρατίας.

Η συζήτηση του νομοσχεδίου αναμένεται να ξεκινήσει στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών, ενώ η συζήτηση στην Ολομέλεια έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη στις 18:00.

Πηγή: 24h.com.cy

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα