Τι θα ζητήσει ο Παπανδρέου στη Σύνοδο

Τι θα ζητήσει ο Παπανδρέου στη Σύνοδο
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ / ΕΞΟΔΟΣ (ICON / ΠΑΣΒΑΝΤΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ) ICON Press

Τους πέντε βασικούς άξονες στους οποίους θα κινηθεί στη Σύνοδο Κορυφής γνωστοποίησε ο πρωθυπουργός. Διαβάστε στο NEWS 247 τι θα ζητήσει ο κ. Παπανδρέου, το οποίο δημοσίευσε στο προσωπικό του twitter

Τους άξονες στρατηγικής, με την οποία θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής την Κυριακή και την Τετάρτη δημοσίευσε στον προσωπικό λογαριασμό του στο twitter ο πρωθυπουγός.

“Θέλω να επαναλάβω την δική μας εθνική γραμμή, τους στόχους με τους οποίους προσερχόμαστε σ’ αυτή τη διαπραγμάτευση”, σημειώνει.

Οι πέντε στρατηγικοί άξονες αφορούν στα εξής:

* Να είμαστε και να παραμείνουμε στην Ευρωζώνη.

* “Ως αφετηρία και κεκτημένο για ό,τι συζητάμε είναι όλα τα θετικά στοιχεία της Συμφωνίας του Ιουλίου, δηλαδή ένα πακέτο στήριξης των δανειακών αναγκών της χώρας, για τα επόμενα χρόνια, διευκόλυνση στην αποπληρωμή του χρέους με την επιμήκυνση της αποπληρωμής, περίοδο χάριτος αλλά και τα απαραίτητα χαμηλά επιτόκια”.

Εξάλλου,  όπως αναφέρει ο κ. Παπανδρέου, η συμφωνία του Ιουλίου αναγνωρίστηκε ως θετική ακόμα και από τις περισσότερες άλλες δυνάμεις.

Σε δηλώσεις του σήμερα Σάββατο, στη συνεδίαση του Ecofin στις Βρυξέλλες, ο υπουργός Οικονομικών, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την έγκριση εκταμίευσης της έκτης δόσεις και τόνισε:

“Η απόφαση για την εκταμίευση της έκτης δόσης είναι ένα πολύ καλό, θετικό και εποικοδομητικό βήμα. Το θέμα τώρα είναι να εφαρμόσουμε μια απόφαση της “21ης Ιουλίου plus”.

* Να πετύχουμε την ελάφρυνση του βάρους του χρέους.

* Η όποια ρύθμιση γίνει την Κυριακή θα πρέπει, να διασφαλίζει την ομαλότητα στο τραπεζικό σύστημα και στα Ασφαλιστικά Ταμεία και να δώσει ρευστότητα στην οικονομία.

* Βασικός στόχος όλων αυτών των αποφάσεων είναι να τείνουν στη στήριξη της ανάπτυξης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα