Το Brexit τρομάζει Ευρώπη και Χρηματιστήριο Αθηνών

Το Brexit τρομάζει Ευρώπη και Χρηματιστήριο Αθηνών

Στο κόκκινο τα χρηματιστήρια σε όλη την Ευρώπη. Πρωταθλητής της πτώσης η Αθήνα. Γιατί το Brexit φοβίζει τις αγορές

Με πτώση που κινήθηκε στις περισσότερες περιπτώσεις άνω του 1% κινούνται οι δείκτες των χρηματιστηρίων στην Ευρώπη μετά από την ανακοίνωση των δημοσκοπήσεων που δείχνουν διαφορά 10% υπέρ του Brexit.

Στις 6 το απόγευμα ο DAX στην Γερμανία εμφάνιζε πτώση της τάξης του 1,25% ενώ ο CAC στην Γαλλία κινούνταν κατά 1,29% χαμηλότερα.

Η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά παρουσίασε μεγαλύτερη πτώση σε σχέση με τις ευρωπαϊκές, ενώ επιδείνωση καταγράφηκε και στην αγορά ομολόγων.

Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων βρέθηκε ο τραπεζικός κλάδος, οδηγώντας την αγορά κάτω από τα επίπεδα των 600 μονάδων, προς τις 590 μονάδες.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 594,58 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 3,89%. Είναι το χαμηλότερο κλείσιμο από τη συνεδρίαση της 4ης Μαΐου 2016 ενώ ενδοσυνεδριακά κατέγραψε χαμηλότερη τιμή στις 590,54 μονάδες (-4,55%).

Στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις, ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης έχει καταγράψει συνολικές απώλειες 7,92%, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει πτώση 16,81%.

Αυτό που φοβούνται οι αναλυτές ανά την Ευρώπη είναι ότι ένα πιθανό  Brexit στο δημοψήφισμα της 23ης ΙουνίΒου θα επαναφέρει μία κρίση στην Ευρωζώνη αντίστοιχη με αυτή που είχε λάβει χώρα πριν από μία πενταετία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα