Τράπεζα Πειραιώς: 2,2 δισ. ευρώ οι χορηγήσεις στον τουρισμό

Τράπεζα Πειραιώς: 2,2 δισ. ευρώ οι χορηγήσεις στον τουρισμό
Κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς EUROKINISSI / ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Τουρισμός με ελληνικά ξενοδοχεία και υποδομές είναι δύο από τους πλέον κρίσιμους κλάδους που θέτει στο επίκεντρο η Τράπεζα Πειραιώς και ήδη οι συνολικές χορηγήσεις ανέρχονται στα 2,2 δισ. ευρώ.

Στα επίπεδα των 2,2 δισ. ευρώ ανέρχονται οι συνολικές χορηγήσεις της Τράπεζας Πειραιώς στον κλάδο του τουρισμού ενώ στα 3,5 δισ. ευρώ είναι το αντίστοιχο νούμερο για τις υποδομές.

Τουρισμός με ελληνικά ξενοδοχεία και υποδομές είναι δύο από τους πλέον κρίσιμους κλάδους που θέτει στο επίκεντρο η Τράπεζα Πειραιώς, με τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης να δίνουν περαιτέρω ώθηση, ιδιαίτερα σε ό,τι έχει να κάνει με ‘’πράσινες’’ επενδύσεις.

Τα παραπάνω ανέφερε χθες ο κ. Θάνος Βλαχόπουλος, Γενικός Διευθυντής, Επικεφαλής Εταιρικής Τραπεζικής της Τράπεζας Πειραιώς από το βήμα της παρουσίασης του 5ου (υβριδικού) Διεθνούς Φόρουμ Φιλοξενίας που διοργανώνει το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος και στηρίζει φέτος η τράπεζα.

«Δεν σταματήσαμε ποτέ να παρέχουμε χρηματοδότηση στον κλάδο και ήδη 80% των πελατών μας εν μέσω πανδημίας, στο τελευταίο 18μηνο, τη διετία 2020- 2021 έχουν ενταχθεί σε προγράμματα διευκολύνσεων ή αναστολές πληρωμών (moratoria)».

Σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα εκτιμήσεις, το 2022 προδιαγράφεται ισχυρό για τον κλάδο, ενώ η βασική στρατηγική θα πρέπει να εστιάσει σε δύο βασικούς άξονες, σύμφωνα πάντα με τον επικεφαλής της Εταιρικής Τραπεζικής της Τράπεζας Πειραιώς:

–Καταρχάς στον τομέα των επενδύσεων για την αναβάθμιση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος με έμφαση και σε πράσινες επενδύσεις όπως είναι για παράδειγμα ο έλεγχος του πολύ κρίσιμου ενεργειακού κόστους, η διαχείριση αποβλήτων και υδάτινων πόρων, η ενεργειακή αναβάθμιση ξενοδοχειακών μονάδων σε όλη την Ελλάδα κ.ο.κ..

– Ο δεύτερος άξονας στρατηγικής θα πρέπει να είναι η αναβάθμιση των υποδομών π.χ. με την αναβάθμιση και επέκταση των αεροδρομίων, των λιμανιών, του οδικού δικτύου κ.ά. ώστε να υποστηριχθεί επαρκώς η αυξανόμενη ροή των επισκεπτών της χώρας, η οποία, έστω κι ανακόπηκε λόγω της πανδημίας, αναμένεται να επανέλθει σταδιακά. Ακριβώς προς την κατεύθυνση αυτή εντάσσονται και οι αυξημένες χορηγήσεις της τράπεζας στον τομέα των υποδομών ύψους 3,5 δισ. ευρώ.

Ο κ. Βλαχόπουλος αναφέρθηκε στις πολλές ευκαιρίες που προσφέρονται μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης ειδικά όσον αφορά τις επενδύσεις που μπορεί να υπαχθούν στον τουριστικό κλάδο και ακριβώς οι επενδύσεις για αναβάθμιση ειδικά στο ενεργειακό κομμάτι εντάσσονται ακριβώς σε αυτή την κατηγορία των ευκαιριών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα