Τράπεζα Πειραιώς και Εθνική Τράπεζα αποχαιρετούν τον Γιάννη Κωστόπουλο

Τράπεζα Πειραιώς και Εθνική Τράπεζα αποχαιρετούν τον Γιάννη Κωστόπουλο
Ο τραπεζίτης, Γιάννης Κωστόπουλος Eurokinissi

Τα αποχαιρετιστήρια μηνύματα του Χρήστου Μεγάλου και της Διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας για τον πατριάρχη του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

Με μήνυμά του στο LinkedIn αποχαιρέτησε ο CEO της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου, τον Γιάννη Κωστόπουλο. Το μήνυμα του κ. Μεγάλου έχει ως εξής:

“Με βαθύτατη θλίψη αποχαιρετούμε σήμερα έναν μεγάλο Έλληνα. Τον “πατριάρχη” του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, Γιάννη Κωστόπουλο, τον οραματιστή, τον πρωτοπόρο, τον καπετάνιο, τον άνθρωπο, που έχει αφήσει τις τελευταίες δεκαετίες ανεξίτηλο αποτύπωμα και παρακαταθήκη ήθους, έμπνευσης και δημιουργικότητας στην οικονομική, πολιτιστική και κοινωνική ιστορία της χώρας.

Ο Γιάννης Κωστόπουλος, μέσα από την μακρά διαδρομή του στο οικονομικό και πολιτιστικό γίγνεσθαι, πάντα με ανοιχτό και καινοτόμο πνεύμα, συνέπεια λόγων και έργων, βαθύ αίσθημα ευθύνης και συνετές επιλογές, ταυτίστηκε με την ανάπτυξη του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, πρωταγωνίστησε στις εξελίξεις και έπαιξε ενεργό ρόλο στην προσπάθεια της χώρας για εκσυγχρονισμό και ανάπτυξη.

Με αγάπη και πίστη στις δυνατότητες της χώρας και των ανθρώπων της, με το βλέμμα πάντα στραμμένο στο μέλλον, ο Γιάννης Κωστόπουλος ήταν ενεργά παρών σε όλες τις δημιουργικές αλλά και δύσκολες στιγμές και κατέστησε τον μεγάλο τραπεζικό όμιλο που έχτισε, πρότυπο επιχειρηματικής δραστηριότητας και φορέα μιας σύγχρονης επιχειρηματικής και τραπεζικής κουλτούρας θεμελιωμένης σε ισχυρές αξίες που μας εμπνέουν και μας καθοδηγούν.

Καλό ταξίδι, Καπετάνιε.”

Εθνική Τράπεζα: Φωτεινό πρότυπο τραπεζικού ηγέτη

Από την πλευρά της η Διοίκηση της Eθνικής Tράπεζας εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη της για την απώλεια του Γιάννη Κωστόπουλου, ενός κορυφαίου Έλληνα τραπεζίτη, με καθοριστική συμβολή στην ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό του εγχώριου τραπεζικού μας συστήματος, αναφέρει ανακοίνωση.

Ο Γιάννης Κωστόπουλος ήταν ένας διακεκριμένος άνθρωπος, ένα φωτεινό πρότυπο τραπεζικού ηγέτη, που έθετε πάντα ως προτεραιότητα τη συνεχή δημιουργία και την πρόοδο, συνδέοντας την επιχειρηματική του δραστηριότητα με το εθνικό συμφέρον και την κοινωνική προσφορά.

Το μέγεθος και η επιτυχία του Ομίλου που ηγήθηκε και μεγάλωσε πολλαπλασιάζοντας τις δυνάμεις του, επιβεβαιώνουν την ευφυία και τη διορατικότητα που τον χαρακτήριζαν.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος και όλους τους οικείους του.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Eθνικής Tράπεζας αποφάσισε να δωρίσει στο Ίδρυμα Ιωάννου Φ. Κωστόπουλου το ποσό των €10,000 στη μνήμη του εκλιπόντος.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα