Τράπεζες: Τελευταία ευκαιρία για ρύθμιση 400.000 καταναλωτικών δανείων

Τράπεζες: Τελευταία ευκαιρία για ρύθμιση 400.000 καταναλωτικών δανείων
ΤΑΜΕΙΟ ΤΡΑΠΕΖΩΝ - (Φωτο ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ/EUROKINISSI) EUROKINISSI

Σύσσωμος ο τραπεζικός τομέας, αναλαμβάνει πρωτοβουλία κινητοποίησης 400.000 και πλέον δανειοληπτών καταναλωτικών δανείων χωρίς εξασφαλίσεις. Ποια δάνεια αφορά, στο "παρά πέντε" της πώλησης πακέτων δανείων σε ξένα funds

Σε μία ύστατη προσπάθεια να απεμπλακούν από τα βάρη των «κόκκινων» καταναλωτικών δανείων, αλλά παράλληλα, να διευκολύνουν όσους δανειολήπτες επιθυμούν να λήξουν τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις τους, με ένα γενναίο κούρεμα, και οι τέσσερις συστημικές τράπεζες κινητοποιούνται να λύσουν το θέμα, λίγο πριν πωλήσουν αντίστοιχα πακέτα δανείων σε ξένα funds, από όπου δεν υπάρχει επιστροφή….

 Και οι τέσσερις συστημικοί όμιλοι, ξεκίνησαν μία νέα «καμπάνια- εκστρατεία» ενημέρωσης του κοινού, που σε αριθμό φθάνει και ίσως ξεπερνάει τους 400.000 δανειολήπτες. Προβλέπεται η ρύθμιση παλαιών , αλλά και νέων δανείων, που προέκυψαν εντός κρίσης.

Ήδη, η Εθνική Τράπεζα έχει ξεκινήσει την αποστολή επιστολών και άμεσα αναμένεται να λάβουν τη σκυτάλη, η Πειραιώς και η Eurobank, η οποία, έχει ήδη υλοποιήσει δύο πακέτα πώλησης δανείων.

Οι τράπεζες προσφέρουν επί της ουσίας ένα «δώρο» στους οφειλέτες, παρέχοντας γενναίο κούρεμα που σε πολλές περιπτώσεις φτάνει σε ποσοστό πάνω του 90%. Συγκεκριμένα, ο λόγος γίνεται για δάνεια καταναλωτικής πίστης, που δεν συνοδεύονται από εξασφαλίσεις.

Και ενώ έχουν ξεκινήσει οι πωλήσεις χαρτοφυλακίου καταναλωτικών δανείων από όλες τις τράπεζες, γίνεται μια φιλότιμη προσπάθεια να δοθεί τελευταία ευκαιρία για ρύθμιση.  Το χρονικό περιθώριο που έχουν οι πελάτες για να ρυθμίσουν κυμαίνεται από τώρα και για διάστημα 1,5 – 2 μήνες το πολύ.

Να σημειωθεί ότι στην περίπτωση που ο πελάτης δεν ανταποκριθεί στο κάλεσμα των τραπεζών και στη συνέχεια, το δάνειο πωληθεί σε Fund, δεν υπάρχει δρόμος επιστροφής, καθώς, δεν προβλέπεται κανένα περιθώριο ρυθμίσεων. Ως είθισται, το Fund απαιτεί όλο το ποσό από τον οφειλέτη και δεν μπαίνει καν  σε διαδικασία συνεργασίας, κουρέματος κλπ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα