Τρέχει η αξιολόγηση

Τρέχει η αξιολόγηση
Ο υπουργός οικονομίας Ευκλείδης Τσακαλώτος,βγαίνει από κεντρικό ξενοδοχείο,όπου από εχθές γίνονται οι συναντήσεις μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών για την τρίτη αξιολόγηση, Τρίτη 24 οκτωβρίου 2017 (EUROKINISSI/Στέλιος Μισίνας) Eurokinissi

Συμφωνήθηκε ήδη το εργασιακό, ενώ έκλεισε και το θέμα με τον αριθμό των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ που θα πουληθούν σε ιδιώτες. Ποιες είναι οι εκκρεμότητες και σε ποια ραντεβού αναμένεται να κλείσουν

Μόλις 40 λεπτά διήρκεσε η πρώτη συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με τους θεσμούς για την τρίτη αξιολόγηση η οποία ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι της Τρίτης.

Αρμόδια πηγή του υπουργείου εργασίας δήλωνε αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης ότι το εργασιακό έχει ήδη συμφωνηθεί και μένει πλέον να συζητηθούν η πορεία επανυπολογισμού των συντάξεων με βάση τον νόμο Κατρούγκαλου και την αναμόρφωση των κοινωνικών επιδομάτων. Αυτό θα γίνει σε συνάντηση που θα γίνει την Παρασκευή όπου θα συμμετέχει και αναπληρωτής υπουργός κοινωνικής πρόνοιας κ. Θεανώ Φωτίου.

Προηγουμένως καθορίστηκε το σχετικό πρόγραμμα των συζητήσεων για ενέργεια , ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί αποκρατικοποιήσεις κοινωνικά επιδόματα, εργασιακά και τα υπόλοιπα περίπου 60 ανοιχτά προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης θα πρέπει να συζητηθούν μέσα στις επόμενες πέντε μέρες ώστε το Eurogroup της 4 Δεκεμβρίου, να υπάρξει πολιτική συμφωνία για την τρίτη αξιολόγηση του προγράμματος. Αυτή την ώρα γίνεται μια ανασκόπηση των θεμάτων ώστε να κανονιστούν τα ραντεβού με τους υπουργούς.

Για το θέμα της ενέργειας που ξεκίνα σε λίγο, υψηλόβαθμη πηγή του υπουργείου ενέργειας διαβεβαίωνε ότι το θέμα με τον αριθμό των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ που θα πουληθούν σε ιδιώτες έχει κλείσει και πλέον συζητούνται αντισταθμιστικά μέτρα για την ΔΕΗ. Η ίδια πηγή εξέφραζε αισιοδοξία ότι θα βρεθεί λύση που θα ικανοποιεί και την ΔΕΠΑ και τους ιδιώτες.

Παρόντες εκ μέρους της ελληνικής πλευράς εκτός από τον υπουργό οικονομικών κ. Ευκελίδη Τσακαλώτο είναι ο αναπληρωτής του κ. Γιώργος Χουλιαράκης η υπουργός εργασίας κ. Εφη Αχτσιόγλου ο υπουργός ενέργειας κ. Γιώργος Σταθάκης ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό κ. Δημήτρης Λιάκος και ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ κ. Μιχάλης Ψαλιδόπουλος.

Αμέσως μετά ο υπουργός ενέργειας κ. Γιώργος Σταθάκης θα έχει συνάντηση για το θέμα της ενέργειας .Βασικό θέμα θα είναι η συμφωνία για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ αλλά θα συζητηθεί και το θέμα της απελευθέρωσης της αγοράς φυσικού αερίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα