Τρόικα: “Στο σφυρί” με πλειστηριασμό και η πρώτη κατοικία

Τρόικα: “Στο σφυρί” με πλειστηριασμό και η πρώτη κατοικία

Επανέρχονται οι πλειστηριασμοί και για την πρώτη κατοικία. Η τρόικα ζητά άρση της απαγόρευσης πλειστηριασμών ακόμη και για την πρώτη κατοικία

Ασφυκτικές πιέσεις ασκεί η τρόικα για άρση της απαγόρευσης πλειστηριασμών ακόμη και για την πρώτη κατοικία.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, η απαγόρευση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας που εφαρμόζεται από το 2008 και προστατεύει χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι δεν μπορούν να πληρώσουν τις δόσεις των δανείων τους στις τράπεζες φαίνεται πως έφτασε στο τέλος της.

Τώρα εξετάζεται η άρση της απαγόρευσης πλειστηριασμών ακόμη και σε περιπτώσεις πρώτης κατοικίας, αν και από το υπουργείο Ανάπτυξης απορρίπτουν μία τέτοια κίνηση και ρίχνουν την ευθύνη στις τράπεζες, τις οποίες θεωρούν υπεύθυνες για διαρροές αναφορικά με τις συζητήσεις για την υπό κατάρτιση νομοθετική παρέμβαση.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο στόχος της κυβέρνησης είναι η σταδιακή αποσυμπίεση της αγοράς ακινήτων χωρίς όμως να δημιουργούνται κοινωνικά προβλήματα.

Σύμφωνα με τις τράπεζες, η σταδιακή αποσυμπίεση θα μπορούσε να γίνει μειώνοντας την αντικειμενική αξία από τις 200 στις 150 ή και 100 χιλιάδες ευρώ και προβλέποντας προστασία για ευπαθείς ομάδες όπως πολύτεκνοι ή άνεργοι , με την προϋπόθεση ότι δεν διαθέτουν άλλη ακίνητη περιουσία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα