Τσακαλώτος: Δεν γίνεται ο Σόιμπλε να τα έχει όλα

Τσακαλώτος: Δεν γίνεται ο Σόιμπλε να τα έχει όλα
Arrival of Minister of Economy George Stathakis at the Hilton for a meeting with officials of the IMF, Athens on Sept. 13, 2016. / Hilton , 13 , 2016 SOOC

Την πλήρη αντίθεση ΔΝΤ και Γερμανίας, στο θέμα της ελάφρυνσης του χρέους, ανέλυσε στο Bloomberg ο υπουργός Οικονομικών. Όπως είπε πρέπει να βρεθεί μια λύση, ενώ παρομοίασε μάχη ελεφάντων όσα συμβαίνουν μεταξύ ΔΝΤ και Γερμανίας

Την αντίθεση της Γερμανίας στην ελάφρυνση του χρέους, την απαίτησή της να συμμετέχει το ΔΝΤ και την πίστη της Γερμανίας ότι το χρέος θα πετύχει χωρίς να υπάρξει ελάφρυνση ανέλυσε ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας στο  Bloomberg. “Ο Σόιμπλε, είναι πανούργος πολιτικός και δεν μπορώ να πιστέψω ότι δεν καταλαβαίνει πως δεν μπορείς να έχεις και τα τρία δεδομένα” ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών προσθέτοντας ότι πρέπει να τους πείσουμε να βρουν μια λύση.

Σύμφωνα με τον κ. Τσακαλώτο στις συναντήσεις που είχε ανέλυσε στον κ. Σόιμπλε τις ελληνικές θέσεις και ο Έλληνας υπουργός δήλωσε ότι θέλει το ΔΝΤ να μετάσχει στο πρόγραμμα.

Τέλος ο κ. Τσακαλώτος παρομοίασε την Ελλάδα σαν μια γαζέλα, η οποία προσπαθεί να αποφύγει να ποδοπατηθεί από δύο ελέφαντες, τη Γερμανία και το ΔΝΤ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα