Τσακαλώτος: Ενισχυμένη εποπτεία χωρίς προαπαιτούμενα μετά το πρόγραμμα

Τσακαλώτος: Ενισχυμένη εποπτεία χωρίς προαπαιτούμενα μετά το πρόγραμμα
Ο Υπουργός Οικονομικών Ε.Τσακαλώτος Eurokinissi

Η ενισχυμένη εποπτεία μετά το πρόγραμμα δεν έχει καμία σχέση με προληπτική πιστωτική γραμμή, τόνισε από την Σόφια ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας στην ΕΡΤ

Μετά το άτυπο Eurogroup της Σόφιας ο υπουργός Οικονομικών εξέφρασε την αισιοδοξία του για τα αποτελέσματα της συνόδου των υπουργών Οκονομικών της Ευρωζώνης σχετικά με την Ελλάδα.

Όπως είπε κατά την συνεδρίαση ξεκαθαρίστηκε ότι οι θεσμοί θα επανέλθουν στην Αθήνα στις 14 του Μαΐου, ώστε να έχουν συμφωνία σε επίπεδο θεσμών (Stuff Level Agreement) μέχρι και το Eurogroup στις 21 Ιουνίου. Τόνισε, επίσης, ότι οι συνάδελφοί του δήλωσαν την δέσμευση τους για συνολική λύση στο θέμα της Ελλάδας στις 21 Ιουνίου.

Σχετικά με το θόρυβο που δημιουργήθηκε χθες από τις δηλώσεις του υπουργού στους FT περί εποπτείας μετά το μνημόνιο τόνισε: «Η ενισχυμένη εποπτεία μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος δεν έχει καμία σχέση με προληπτική πιστωτική γραμμή και αυτό ξεκαθαρίστηκε σήμερα». «Μετά το πρόγραμμα δεν θα υπάρχει χρηματοδότηση και άρα δεν θα υπάρχουν προαπαιτούμενα και χωρίς προαπαιτούμενα δεν θα υπάρχουν και δεσμεύσεις», συμπλήρωσε ο κ. Τσακαλώτος.

Ο υπουργός Οικονομικών μετέφερε επίσης την ικανοποίηση των ομολόγων του στο Eurogroup για το ολιστικό σχέδιο ανάπτυξης που παρουσίασε κατά την διάρκεια της συνεδρίασης. «Υπήρξε συνολική ικανοποίηση για το πρόγραμμα ανάπτυξης που παρουσιάσαμε και θα αποτελέσει το πλέγμα των δράσεων που θέλει να εφαρμόσει η Κυβέρνηση μετά το τέλος του προγράμματος», υπογράμμισε.

Τέλος, σχετικά με τη συζήτηση για το χρέος ανέφερε ότι «συνεχίζεται και θα ολοκληρωθεί και αυτή έως την 21η Ιουνίου».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα