Τσακαλώτος: Θέλουμε ανάκαμψη με την κοινωνία σύμμαχο

Τσακαλώτος: Θέλουμε ανάκαμψη με την κοινωνία σύμμαχο
Εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Ά Αθήνας με θέμα "Προς νέα εποχή;". Ομιλητής ο Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, Δευτέρα 12/2/2018. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) Ευρωκίνηση

Μαζί με την κοινωνία το ολιστικό αναπτυξιακό σχέδιο που εκπονείται και πρόκειται να παρουσιαστεί τον Απρίλιο

Θέλουμε μια ανάκαμψη με σύμμαχο την κοινωνία τόνισε από την Κρήτη όπου μίλησε το απόγευμα της Παρασκευής ο υπουργός οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος αναφερόμενος στο ολιστικό σχέδιο ανάπτυξης της οικονομίας που θα ακολουθήσει μετά την ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος.

Μιλώντας σε εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν το Επιμελητήριο Ηρακλείου, το Οικονομικό Επιμελητήριο–Περιφερειακό Τμήμα Ανατολικής Κρήτης και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος – Τμήμα Ανατολικής Κρήτης με θέμα Έξοδος & Ανάπτυξη με την κοινωνία σύμμαχο ανέλυσε το ολιστικό αναπτυξιακό σχέδιο που εκπονείται και πρόκειται να παρουσιαστεί τον Απρίλιο.

Όπως είπε ο υπουργός η διαφορά το σχέδιο αυτό σε σχέση με όλα τα αντίστοιχα προηγούμενα θα έχει ειδική μέριμνα τις πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην χώρα και τον αγροτικό τομέα τομείς που όπως είπε είχαν σχεδόν αγνοηθεί στην προ κρίσης εποχή όταν η Ελλάδα . ¨Όπως είπε τότε η Ελλάδα είχε με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης αλλά η έμφαση δίνοντας στην μεταποίηση και τις υπηρεσίες με αποτέλεσμα μια ασύμμετρη ανάπτυξη από όπου οι πολλοί έμεναν εκτός .

Το αναπτυξιακό αυτό πρόγραμμα όπως είπε θα είναι βασικό συστατικό της επόμενης μέρας της ελληνικής οικονομίας μετά το τέλος του τρίτου μνημονίου .

Ένα δεύτερο βασικό συστατικό είναι όπως είπε η ελάφρυνση του χρέους . Ο υπουργός οικονομικών ενημέρωσε ότι οι συζητήσεις αυτές είναι συνέχεια της κατ αρχήν απόφασης για το χρέος που είχαμε στο Eurogroup του περασμένου Ιουνίου όπου τέθηκαν οι βάσεις . Με αυτήν την βάση το EWG έχει επιφορτιστεί να επεξεργαστεί και να καταλήξει σε αποτέλεσμα το επόμενο διάστημα σε μια τελική λύση που θα πρέπει να εγκρίνουν και οι υπουργοί οικονομικών της Ευρωζώνης .

Προηγουμένως όμως ο υπουργός τόνισε την ότι μετά την ταχεία ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης θα πρέπει η Ελλάδα να ολοκληρώσει με την ίδια ταχύτητα και την τέταρτη αξιολόγηση που ξεκινά από την Δευτέρα και προβλέπει την υλοποίηση των τελευταίων μέτρων του τρίτου προγράμματος .

Ο κ Τσακαλώτος διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη αν αλλάξει σελίδα , η εμπιστοσύνη έχει επιστρέψει και πλέον η χώρα μας μπορεί ξανά να δανείζεται από τις αγορές ακόμη και σε δύσκολες περιόδους πετυχαίνοντας μάλιστα καλούς όρους δανεισμού .

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα