Τσακαλώτος: Το αργότερο έως τον Μάρτιο του 2016 η απόφαση για το χρέος για να μην πάνε πίσω οι επενδύσεις

Τσακαλώτος: Το αργότερο έως τον Μάρτιο του 2016 η απόφαση για το χρέος για να μην πάνε πίσω οι επενδύσεις
Δεύτερη ημέρα συνεδρίασης του Eurogroup την Κυριακή 12 Ιουλίου 2015, στις Βρυξέλλες. (EUROKINISSI/ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ) Eurokinissi

Ο οδικός χάρτης με τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης. Η μετάβαση της οικονομίας σε έναν ενάρετο κύκλο το μεγάλο στοίχημα. Τι είπε από το βήμα του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου ο υπουργός Οικονομικών

Τον οδικό χάρτη της κυβέρνησης, με τα επόμενα μεγάλα βήματα που θα επαναφέρουν σε έναν «ενάρετο κύκλο» την ελληνική οικονομία, περιέγραψε εκ νέου ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, από το βήμα του 26ου συνεδρίου του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Απαριθμώντας τις βασικές προτεραιότητες ενόψει της έλευσης του 2016 και με απώτερο στόχο την ουσιαστική «ανάταση» της οικονομίας, ο κ. Τσακαλώτος διεμήνυσε πως τον Μάρτιο του επόμενου έτους θα παρουσιαστεί το αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης, η εθνική εκείνη στρατηγική η οποία θα δώσει «πνοή» στην ανάπτυξη και τις επενδύσεις. Θα πρέπει, ωστόσο, να έχει προηγηθεί έως τον Μάρτιο η ολοκλήρωση τριών βασικών αξόνων της κυβερνητικής πολιτικής, που δεν είναι άλλοι από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, την πρώτη αξιολόγηση του νέου ελληνικού προγράμματος, τη συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους.

Αναφερόμενος ειδικότερα στο μείζον θέμα του χρέους, ο υπουργός Οικονομικών κατέστησε σαφές πως η λύση θα πρέπει να έχει δοθεί το αργότερο έως τον Μάρτιο, για να μην χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος.

«Αν η απόφαση για το χρέος πάει κι άλλο πίσω, όπως για παράδειγμα το καλοκαίρι του 2016 ή ακόμη αργότερα το 2017, τότε θα πάνε πίσω κι άλλα ζητήματα, όπως οι αποφάσεις για κατανάλωση, επενδύσεις», εξήγησε χαρακτηριστικά.

Eστιάζοντας στη συνέχεια της ομιλίας του στην καυτή πατάτα του ασφαλιστικού, ο κ. Τσακαλώτος κατέστησε σαφές πως απαιτείται μια σειρά καίριων μεταρρυθμίσεων, προκειμένου, όπως εξήγησε, να αντιμετωπιστεί ένα ζήτημα εξαιρετικά περίπλοκο.

«Το ασφαλιστικό δεν μπορεί να λύσει άλλα προβλήματα, όπως εκείνα της τόνωσης της απασχόλησης ή της αναμόρφωσης του φορολογικού συστήματος», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα