Βαρουφάκης: “Η κυβέρνηση ρίχνει φωτιά στη βενζίνη της ύφεσης”

Βαρουφάκης: “Η κυβέρνηση ρίχνει φωτιά στη βενζίνη της ύφεσης”

Τι δήλωσε ο καθηγητής οικονομικής θεωρίας Γιάννης Βαρουφάκης για τα νέα μέτρα. Τι προτείνει για την αντιμετώπιση της ύφεσης (Vid)

“Η ύφεση θα βαθύνει ακόμη περισσότερο” υποστηρίζει ο Γιάννης Βαρουφάκης.

Ο καθηγητής οικονομικής θεωρίας μίλησε στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 και σχολίασε τα νέα μέτρα. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι ρίχνουν “βενζίνη στη φωτιά της ύφεσης”, συμπληρώνοντας ότι η κυβέρνηση έχει λάθος στόχους.

“Η τραγωδία της Ελλάδας είναι ότι τρία χρόνια τώρα είναι ότι έχουμε λάθους στόχους που προσπαθούσε να τους επιτύχουμε με καταστροφικά μέσα”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

“Εδώ και τρία χρόνια έχουμε λάθος στόχους που προσπαθούμε να επιτύχουμε με λάθος μέσα. Η επιμήκυνση είναι παράταση σε μια δανειακή συμφωνία που εξ ορισμού δεν μπορεί να βγει.

Η πτώχευση του ελληνικού δημοσίου γίνεται πιο βαθιά και παρατείνεται στο μέλλον. Κανείς δεν πρόκειται να αγοράσει τα προς ιδιωτικοποίηση φιλέτα στο άμεσο μέλλον. Παρατείνεται κοινώς η καθίζηση της ελληνικής οικονομίας”, ανέφερε.

“Οι Ευρωπαίοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με την πλήρη αποτυχία ενός συστήματος που έχουν επιβάλλει στην Ελλάδα”.

Στη συνέχεια, επανέλαβε τις προτάσεις του:

-Τα χρήματα που θα δοθούν στις τράπεζες να μην καταγραφούν στο ελληνικό δημόσιο χρέος.

-Άμεση διασύνδεση του ρυθμού αποπληρωμών των δανείων μας στην Τρόικα στο ρυθμό. ανάπτυξης της χώρας ή τουλάχιστον στο ρυθμό συρρίκνωσης της χώρας

-Outsourcing των αδιάθετων πόρων του ΕΣΠΑ, ύψους 12 δισ. ευρώ, στην Ευρωπαική Τράπεζα Επενδύσεων, η οποία θα αναλάβει τη διενέργεια άμεσων επενδύσεων στην Ελλάδα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα