Βενιζέλος: Βρισκόμαστε στην κόψη του ξυραφιού

Βενιζέλος: Βρισκόμαστε στην κόψη του ξυραφιού
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΛΟΥΚΑ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ, ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΓΙΩΡΓΟ ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟ (ICON PRESSS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) Icon

Κρίσιμες ώρες για την επίτευξη της συμφωνίας. Μία λεπτή γραμμή χωρίζει την επιτυχία από το αδιέξοδο τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος (Vid)

Ασφυκτικές πιέσεις από την τρόικα και τα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης για την επίτευξη της συμφωνίας, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.

“Υπάρχει μεγάλη αδημονία και μεγάλη πίεση . Η απόσταση που χωρίζει το αδιέξοδο από την επιτυχία είναι πολύ μικρή. Βρισκόμαστε στην κόψη του ξυραφιού”, τόνισε, επισημαίνοντας πως οι διαπραγματεύσεις για το νέο δανειακό πρόγραμμα είναι δύσκολες και σκληρές.

Επισήμανε ότι διεξάγεται μία σκληρή διαπραγμάτευση, τονίζοντας ότι έχε επιτευχθεί συμφωνία σε μια σειρά θεμάτων ως προς τον τρόπο ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, την πορεία των αποκρατικοποιήσεων και πολλές μεταρρυθμίσεις.

“Ανοιχτά είναι δύο μεγάλα ζητήματα. Οι εργασιακές σχέσεις και άρα οι αποδοχές στον ιδιωτικό τομέα και τα δημοσιονομικά μέτρα που πρέπει να ληφθούν για να είμαστε εντός στόχου το 2012″, συμπλήρωσε.

Ανέφερε ότι έχουν κατορθώσει να περιορίσουν το πεδίο της διαπραγμάτευσης, τονίζοντας παράλληλα πως είναι ανάγκη να υπάρξει μηχανισμός παρακολούθησης και συμπίεσης των προϊόντων που διαμορφώνουν το καλάθι της νοικοκυράς.

“Πρέπει όχι μόνο να αναληφθούν οι απαραίτητες δεσμεύσεις, αλλά και να γίνουν όλες οι ενέργειες για να πάρουμε τα πολύτιμα χρήματα της πρώτης δόσης του νέου προγράμματος”, υπογράμμισε.

“Η στιγμή είναι πάρα πολύ κρίσιμη. Πρέπει όλα να έχουν κλείσει μέχρι αύριο το βράδυ”, υπογράμμισε, ενώ αναμένεται να μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα μετάσχει σε σύσκεψη για το PSI με τον πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, και τον επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF), Τσαρλς Νταλάρα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα