Βουτιά μετοχών για τρίτη μέρα στα Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Βουτιά μετοχών για τρίτη μέρα στα Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
Χρηματιστήριο Getty Images

Πτώση καταγράφουν σήμερα Τετάρτη οι ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές καθώς οι κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας πλήττουν τη διάθεση των επενδυτών για ρίσκο.

Οι ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές σημείωσαν πτώση σήμερα, Τετάρτη, στο ξεκίνημα των συναλλαγών, καθώς η άνοδος των τιμών εμπορευμάτων ενίσχυσε τις ανησυχίες για τον πληθωρισμό σε μια περίοδο κατά την οποία οι σκληρές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας λόγω της εισβολής της στην Ουκρανία έχουν πλήξει τη διάθεση των επενδυτών για ρίσκο.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση 0,5% στις 10:11 ώρα Ελλάδας, καταγράφοντας απώλειες για τρίτη συνεχή συνεδρίαση.

Ο ευρωπαϊκός δείκτης των εταιριών πετρελαίου και αερίου κατέγραψε άνοδο 1,6% εξαιτίας του άλματος κατά σχεδόν 7% των τιμών αργού, με το μπρεντ να ξεπερνά τα 110 δολάρια το βαρέλι για πρώτη φορά από το 2014.

Οι μετοχές των εταιριών εξόρυξης ενισχύθηκαν κατά 1,5% καθώς οι τιμές των μετάλλων, μεταξύ των οποίων του νικελίου και του αλουμινίου, κατέγραψαν άνοδο εν μέσω αυξανόμενων φόβων για προβλήματα στην τροφοδοσία.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών δέχονταν το μεγαλύτερο πλήγμα, με πτώση 3,3%.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα