Ξεκίνησε το συνέδριο των Αμερικανών τουριστικών πρακτόρων στην Αθήνα

Ξεκίνησε το συνέδριο των Αμερικανών τουριστικών πρακτόρων στην Αθήνα

Η Ελλάδα και η Αθήνα στο επίκεντρο της Αμερικανικής Ένωσης Ταξιδιωτικών Γραφείων ASTA, που πραγματοποιεί το συνέδριό της με πρωτοβουλία του Υπουργείου Τουρισμού και την υποστήριξη του ΕΟΤ

Απόλυτα ικανοποιημένοι δηλώνουν από την πρώτη στιγμή το περίπου 80% των Αμερικανών τουριστικών πρακτόρων που συμμετέχουν στο συνέδριό τους που γίνεται στην Αθήνα.

Σήμερα μάλιστα, ήδη έχουν οργανωθεί 1.000 Β2Β συναντήσεις με Ελληνες επιχειρηματίες, οι οποίοι προτείνουν τις δικές τους προτάσεις προς τους Αμερικανούς. Αυτό που διαφαίνεται από την πρώτη στιγμή, είναι ότι οι Αμερικανοί θεωρούν την Ελλάδα ασφαλή χώρα και πλέον δημιουργούνται οι προϋποθέσεις αύξησης του τουριστικού ρεύματος από τις ΗΠΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ΗΠΑ για την Ελλάδα είναι 11η σε αριθμό αφίξεων, αλλά 4η ως προς τα έσοδα, δεδομένου ότι οι Αμερικανοί έχουν μεγαλύτερη κατά κεφαλής τουριστική δαπάνη. Ενα ακόμα χαρακτηριστικό, είναι ότι σε ποσοστό 21% οι Αμερικανοί κάνουν οργανωμένα ταξίδια, ενώ η κρουαζιέρα αφορά το 26% των Αμερικανών, τα ξενοδοχεία το 26% και οι αερομεταφορές το 20%.

Χθες, στην τελετή έναρξης του συνεδρίου στο Ηρώδειο, η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, αναφέρθηκε στο μεγάλο στρατηγικό άνοιγμα του υπουργείου Τουρισμού στην αμερικανική αγορά που έχει οδηγήσει σε διψήφια αύξηση των αφίξεων την τελευταία τριετία, με περισσότερους πλέον από 1 εκατομμύριο Αμερικανούς επισκέπτες ετησίως, και στην δυναμική ο αριθμός αυτός να ενισχυθεί σημαντικά τα επόμενα χρόνια.

Τόνισε επίσης ότι αποτέλεσε στρατηγική επιλογή του υπουργείου Τουρισμού η προσέλκυση τουριστικών διοργανώσεων διεθνούς εμβέλειας στη χώρα μας , όπως η συγκεκριμένη, ιδιαίτερα σε αυτήν την περίοδο ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία που εξασφάλισε η κυβέρνηση, αλλά και της πολύ δυναμικής αύξησης όλων των τουριστικών μεγεθών, που καθιστούν την Ελλάδα κορυφαίο ελκυστικό προορισμό για τουρισμό και για επενδύσεις.

Την επίσημη τελετή τίμησε με την παρουσία του ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, JeοffryPyatt, ο οποίος εξήρε την υλοποιούμενη εθνική τουριστική πολιτική της Ελλάδας.

Στο ιδιαίτερα θετικό περιβάλλον για την ενίσχυση των τουριστικών ροών από τις ΗΠΑ προς τη χώρα μας τα επόμενα χρόνια και τη στενότερη τουριστική συνεργασία, επισήμαναν στις ομιλίες τους μεταξύ άλλων ο πρόεδρος και εκτελεστικός διευθυντής της ASTAZaneKerby, o πρόεδρος του ΔΣ της ASTA, Jay M. Ellenby και ο πρόεδρος της FedHATTA Λύσανδρος Τσιλίδης.

Ο πρόεδρος της ASTA απένειμε στην κα Κουντουρά τιμητική πλακέτα της Αμερικανικής Ένωσης Ταξιδιωτικών Γραφείων και την ευχαρίστησε για τη συμβολή της στην πραγματοποίηση και την επιτυχία του συνεδρίου τους στην Αθήνα.

Την τελετή έναρξης πλαισίωσε μουσικά η καταξιωμένη Ελληνίδα σοπράνο Αναστασία Ζαννή, η οποία ερμήνευσε τους εθνικούς ύμνους των ΗΠΑ και της Ελλάδας, με τη συνοδεία της Μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού, και μία επιλογή τραγουδιών που αντιπροσωπεύουν χαρακτηριστικά την Ελλάδα και τον ελληνικό πολιτισμό, προκαλώντας το ενθουσιώδες χειροκρότημα του κοινού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πάιατ: Φέτος η Ελλάδα θα επιστρέψει στο καθεστώς μιας υγιούς οικονομίας της Ευρωζώνης

Πάιατ: Στο καλύτερο σημείο από κάθε φορά οι ελληνο-αμερικανικές σχέσεις

ADVERTISING

SHARE: