Αγώνας δρόμου για το άνοιγμα του ΧΑ τη Δευτέρα

Αγώνας δρόμου για το άνοιγμα του ΧΑ τη Δευτέρα
Images from Athens Stock Exchange, Athens,on Feb. 17, 2015 / , , 17 2015. Nikos Libertas / SOOC

Επιβολή περιορισμών για να αποφευχθούν οι εκροές. Σύντομα η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

Την κλιμάκωση της προσπάθειας, εκ μέρους όλων των εμπλεκόμενων αρχών, προκειμένου να ανοίξει το χρηματιστήριο την ερχόμενη Δευτέρα 3 του μηνός και μετά από έναν μήνα που παραμένει κλειστό, επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Κ. Μποτόπουλος.

Στοχεύουμε να ανοίξει το χρηματιστήριο τη Δευτέρα 3 Αυγούστου, με τους περισσότερους ίσους όρους και τους λιγότερους περιορισμούς, δήλωσε ο κ. Μποτόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ το βράδυ της Τετάρτης.

Ταυτόχρονα εξήγησε πως η επιβολή περιορισμών αποφασίστηκε προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος μαζικών εκροών.

Η ΕΚΤ είναι εκείνη που φοβάται τις μεγάλες εκροές, γνωστοποίησε ο κ. Μποτόπουλος.

Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς εξέφρασε την πεποίθηση πως ανάπτυξη, χωρίς άντληση κεφαλαίων και μάλιστα με τρόπο γρήγορο δεν μπορεί να υπάρξει, περιγράφοντας τον αντίκτυπο στην ελληνική οικονομία από το κλειστό – εδώ και έναν μήνα – χρηματιστήριο.

Περιγράφοντας τις αγωνιώδεις προσπάθειες των τελευταίων ημερών για την επανέναρξη της λειτουργίας του ελληνικού χρηματιστηρίου, ο κ. Μποτόπουλος εξήγησε πως αρωγός στην προσπάθεια ήταν και είναι η Τράπεζα της Ελλάδος.

Ταυτόχρονα γνωστοποίησε πως θα γίνουν διάφορες δοκιμές για το άνοιγμα του χρηματιστηρίου, το σαββατοκύριακο.

Αναφερόμενος στις τράπεζες, ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς εξήγησε πως ο νέος γύρος ανακεφαλαιοποίησής τους θα πραγματοποιηθεί άμεσα (μετά τα μπάνια του λαού όπως χαρακτηριστικά σημείωσε).

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα