ΥΠΟΙΚ : Ξεπερνούμε τους στόχους, ετοιμάζουμε ελαφρύνσεις

Το Υπουργείο Οικονομικών
Το Υπουργείο Οικονομικών EUROKINISSI

Όχι μόνο θα επιτευχθεί οι δημοσιονομικοί στόχοι αλλά θα δημιουργηθεί και δημοσιονομικός χώρος για ελαφρύνσεις, λέει σε ανακοίνωση του το ΥΠΟΙΚ μετά την δήλωση του επίτροπου κ. Πιέρ Μοσχοβισί ότι το πρωτογενές πλεόνασμα σε όρους προγράμματος έφτασε το 2017 το 4,2% του ΑΕΠ

Στην ανακοίνωσή του το ΥΠΟΙΚ μετά την ανακοίνωση των στοιχείων ΕΛΣΤΑΤ και Eurostat και την αναγωγή τους σε όρους προγράμματος τονίζει ότι τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι, όχι μόνο είναι εφικτός ο στόχος πρωτογενών πλεονασμάτων ύψους 3,5% του ΑΕΠ για το 2018 και τα επόμενα χρόνια, αλλά και ότι θα υπάρξει ο δημοσιονομικός χώρος για στοχευμένες φορολογικές ελαφρύνσεις και κοινωνικές δαπάνες κατά τη μεταμνημονιακή περίοδο.

"Η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος ύψους 4% του ΑΕΠ για το 2017, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, αποδεικνύει για μια ακόμα χρονιά την αξιοπιστία της δημοσιονομικής διαχείρισης» τονίζει η ανακοίνωση για να συνεχίσει «Με βάση τη μεθοδολογία του Προγράμματος Οικονομικής Προσαρμογής το πρωτογενές πλεόνασμα της Γενικής Κυβέρνησης για το 2017 αναμένεται να ανέλθει σε 4,2% του ΑΕΠ, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις".

Μοσκοβισί: Η Ελλάδα υπερέβη για ακόμη μια φορά τους δημοσιονομικούς της στόχους

Νωρίτερα, πανηγυρική ήταν η δήλωση του αρμόδιου Επιτρόπου Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί για τα στοιχεία της Eurostat.

«Τα στοιχεία της Eurostat που δημοσιεύθηκαν σήμερα δείχνουν ότι η Ελλάδα υπερέβη για ακόμη μια φορά τους δημοσιονομικούς της στόχους για το 2017. Το πλεόνασμα του 0,8% του ΑΕΠ το 2017 –πρόκειται για το δεύτερο συνεχόμενο έτος που η Ελλάδα σημείωσε πλεόνασμα - ήταν πολύ καλύτερο από το αναμενόμενο την τελευταία πρόβλεψη της Επιτροπής τον Νοέμβριο του 2017. Ας θυμηθούμε ότι το 2009 το έλλειμμα της Ελλάδας ξεπερνούσε το 15% του ΑΕΠ! Οι τεράστιες προσπάθειες που καταβάλλει η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια για την αποκατάσταση των δημόσιων οικονομικών της και τη μεταρρύθμιση της οικονομίας της αποδίδουν τώρα», δήλωσε ο αρμόδιος Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί.

«Το πρωτογενές πλεόνασμα, υπολογιζόμενο με τη μέθοδο που συμφωνήθηκε με όλους τους εταίρους στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΜΣ, έφθασε το 4,2% του ΑΕΠ το 2017: περισσότερο από το διπλάσιο του στόχου του 1,75% του ΑΕΠ. Αυτά τα καλά νέα είναι ευπρόσδεκτα στο χέρι για την Ελλάδα πριν από τις κρίσιμες συζητήσεις της Ευρωομάδας που πρέπει να προετοιμάσουν ένα θετικό συμπέρασμα για το πρόγραμμα αυτό το καλοκαίρι», κατέληξε ο Πιερ Μοσκοβισί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Υπουργείο Οικονομικών
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Υπερ-πλεόνασμα 4% του ΑΕΠ το 2017 κατά ΕΛΣΤΑΤ-Eurostat

Μοσκοβισί: Στο 4,2% του ΑΕΠ το πρωτογενές πλεόνασμα για το 2017

Σχοινάς: Η ελληνική οικονομία έχει υπέρ-αποδώσει για δεύτερη χρονιά

ADVERTISING

SHARE: