Υποβάθμισαν και την Ιρλανδία

Υποβάθμισαν και την Ιρλανδία

Το μπαράζ των υποβαθμίσεων κατά των αδύναμων οικονομιών συνεχίζεται. Η Standard and Poor's προχώρησε σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ιρλανδίας. Βλέπει αναδιάρθρωση χρέους

Μια μονάδα κάτω υποβάθμισε η Standard and Poor’s την πιστοληπτική ικανότητα της Ιρλανδίας, σε  BBB+ με σταθερή προοπτική λόγω των επιπτώσεων των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής αλλά και των χθεσινών ιρλανδικών stress tests 4 μεγάλων τραπεζών.

Η υποβάθμιση αντανακλά την πιθανότητα αναδιάρθρωσης χρέους η οποία αποτελεί προϋπόθεση για το δανεισμό χρημάτων από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αν και η προοπτική είναι σταθερή ωστόσο μια πιθανή υποβάθμιση είναι πιθανή εάν η ιρλανδική κυβέρνηση αποτύχει να ολοκληρώσει τους δημοσιονομικούς της στόχους.

Ο οίκος ανέφερε ότι θα μελετήσει την αύξηση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας, εφόσον το κράτος καταφέρει να αυξήσει περισσότερο από 10 τοις εκατό του ΑΕΠ, μέσα από πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων πιο γρήγορα από το αναμενόμενο ή αν η αύξηση ξεπερνά τις προσδοκίες της S & P από 2 έως 2,5 τοις εκατό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα