Ακυρώθηκε το Eurogroup της Πέμπτης

Ακυρώθηκε το Eurogroup της Πέμπτης
Meeting of the Parliamentary Group of SYRIZA party, in Athens on Apr. 4, 2016 / , , 4 , 2016 SOOC

Παρά την έκτακτη τηλεδιάσκεψη που έγινε πριν από λίγο δεν είναι εφικτή τελικά η σύγκληση του Eurogroup. Για τον αυτόματο κόφτη των δαπανών ενημέρωσε τον Ντάισελμπλουμ το κουαρτέτο

Χωρίς αποτέλεσμα η ύστατη προσπάθεια για τη γεφύρωση του χάσματος που χωρίζει Αθήνα και δανειστές αλλά και για τη σύγκληση έκτακτου Eurogroup τη Μεγάλη Πέμπτη. Όπως έγινε γνωστό, πριν από λίγο το Eurogroup της Μ.Πέμπτης ακυρώθηκε κάτι που επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του Ντάισελμπλουμ.

Κατά τις πληροφορίες, στην επικείμενη τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν το κουαρτέτο, ο επικεφαλής του Euro WorkingGroup, Tόμας Βίζερ, καθώς και ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ. Ο Ολλανδός αξιωματούχος ενημερώθηκε από τους επικεφαλής των θεσμών εάν, από τη μέχρι στιγμής πορεία των διαπραγματεύσεων, είναι εφικτή η συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών. Φαίνεται πως τελικά ο Ντάισελμπλουμ δεν πείστηκε για την πρόοδο που έχει σημειωθεί και αποφάσισε την ακύρωσή του.

Επί της ουσίας, το κουαρτέτο ενημέρωσε διεξοδικά τον πρόεδρο του Εurogroup για την αποτελεσματικότητα της ελληνικής πρότασης περί θεσμοθέτησης ενός μόνιμου μηχανισμού αυτόματης διόρθωσης των δημοσιονομικών μεγεθών, σε περίπτωση αποκλίσεων.

«Η απόφαση για το αν θα συγκληθεί νέο Eurogroup για την Ελλάδα θα ληφθεί την Τετάρτη», είχε δηλώσει λίγο νωρίτερα ο Ντάισελμπλουμ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα