Στο 162ο Δημοτικό Αθηνών "οι μαθητές κάνουν μάθημα ξυπόλυτοι και στεγνώνουν τα ρούχα στα καλοριφέρ"

Στο 162ο Δημοτικό Αθηνών "οι μαθητές κάνουν μάθημα ξυπόλυτοι και στεγνώνουν τα ρούχα στα καλοριφέρ"

Τι καταγγέλλει για τις κακοτεχνίες στο προαύλιο του σχολείου ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 162ου Δημοτικού Αθηνών - "Θα λυθεί το θέμα άμεσα", σημειώνει ο Αντιδήμαρχος Αστικής Υποδομής.

Μεγάλα προβλήματα με λιμνάζοντα νερά στον προαύλιο χώρο του 162ου Δημοτικού Αθηνών καταγγέλλει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, κάθε φορά που βρέχει σχηματίζεται λίμνη, με αποτέλεσμα οι μαθητές να βρέχονται και στη συνέχεια να κάνουν μάθημα... ξυπόλητοι, καθώς στεγνώνουν τα παπούτσια τους στο καλοριφέρ. Την ίδια ώρα δεν μπορούν να προαυλίζονται, εφόσον υπάρχουν τα νερά.

Σύμφωνα με όσα τονίζει ο Σύλλογος, η κατάσταση αυτή δημιουργήθηκε, καθώς ο Δήμος "δεν προέβλεψε ούτε δρόμο, ούτε και αγωγούς για την απομάκρυνση όμβριων υδάτων".

Μάλιστα, πραγματοποιήθηκε και κινητοποίηση, κατά την οποία ο Αντιδήμαρχος Αστικής Υποδομής "δεσμεύτηκε ότι θα λυθεί το θέμα άμεσα".

Αναλυτικά η ανακοίνωση που δημοσιεύει το alfavita.gr:

"Εδώ και χρόνια, από την αρχή λειτουργίας του σχολείου μας 162ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών (2003), μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί  βιώνουμε τραγικές καταστάσεις κάθε φορά που βρέχει. Στην προσπάθειά μας να προσεγγίσουμε την είσοδο του σχολείου κατά τη διάρκεια μιας απλής βροχόπτωσης είμαστε αναγκασμένοι να θέτουμε σε κίνδυνο την σωματική μας ακεραιότητα.

Κατά την κατασκευή του συγκεκριμένου σχολικού κτιρίου ο Δήμος δεν προέβλεψε ούτε δρόμο, ούτε και αγωγούς για την απομάκρυνση όμβριων υδάτων, με αποτέλεσμα αυτά να λιμνάζουν μπροστά και γύρω από την είσοδό του καθιστώντας την πρόσβαση ανέφικτη.

Μαθητές αναγκάζονται να παρακολουθήσουν το μάθημά τους παραμένοντας ακόμη και ξυπόλυτοι προκειμένου να στεγνώσουν τα ρούχα τους στο καλοριφέρ. Επιπλέον, όμβρια ύδατα λιμνάζουν και στις αυλές του δημοτικού και του 115ου Νηπιαγωγείου Αθηνών (γειτνιάζει με το Δημοτικό) και έτσι οι μαθητές δεν μπορούν να προαυλίζονται μέχρι τα νερά να υποχωρήσουν.            

Μετά από συνεχείς προσπάθειες του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 162ου (γραπτά αιτήματα 2014-2015, παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας 18-12-2018) να ενημερώσουν τις αρμόδιες διευθύνσεις των προηγούμενων δημοτικών αρχών,καθώς και της σημερινής, για το παραπάνω πρόβλημα χωρίς καμία ανταπόκριση , πήραμε την απόφαση μέσα από την Γενική  μας Συνέλευση (2-2-19) να πραγματοποιήσουμε παράσταση διαμαρτυρίας στον Αντιδήμαρχο Αστικής Υποδομής και Κλιματικών Αλλαγών.

Κατά την κινητοποίηση μας την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019, αναδείξαμε το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζουμε τόσα χρόνια και καταρχήν ο Αντιδήμαρχος Αστικής Υποδομής διαπιστώνοντας την σοβαρότητά του δεσμεύτηκε ότι θα λυθεί το θέμα άμεσα.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 162ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών παρακολουθεί και επιμένει στην άμεση επίλυση του προβλήματος και θα συνεχίσει να αγωνίζεται μέχρι το τέλος μέσα από τις Γενικές του Συνελεύσεις."

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ ALFAVITA.GR:

Μαθαίνοντας μια ξένη γλώσσα - Ποια είναι η ιδανική ηλικία για να ξεκινήσουμε
Οι 220 τούρκικες λέξεις που χρησιμοποιούμε καθημερινά
Λουντέμης: Το κορίτσι με το φεγγάρι στο χέρι
SHARE: