Ανακατατάξεις και αλλαγές στο οργανόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως
Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως EUROKINISSI

Σε αλλαγές στο οργανόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας προχωρά η νέα ηγεσία υπό τη Νίκη Κεραμέως. Τι ακριβώς προβλέπεται να γίνει.

Για τον σχεδιασμό νέου οργανογράμματος στο υπουργείο Παιδείας εργάζεται πυρετωδώς το νέο επιτελείο σύμφωνα με πληροφορίες του alfavita.gr.

Οι αλλαγές θα αφορούν την οργανωτική δομή του υπουργείου σε επίπεδο γενικών γραμματέων όπου προκρίνεται το εξής σενάριο: Εφόσον στο σχεδιασμό της νέας ηγεσίας είναι η κατάργηση της γενικής γραμματείας Νέας Γενιάς και της γενικής γραμματείας Δια Βίου Μάθησης το νέο επιτελείο φαίνεται ότι καταλήγει στην τοποθέτηση τριών συνολικά γενικών γραμματέων στους τομείς α) Πρωτοβάθμιας – Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης β) Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και γ) Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Δια Βίου Μάθησης, θέση την οποία ανέλαβε ήδη από την Τρίτη ο πρώην σύμβουλος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Γιώργος Βούτσινος.

Ουσιαστικά η γενική γραμματεία Δια Βίου Μάθησης μετατρέπεται σε Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Δια Βίου Μάθησης. Την ίδια ώρα, εύλογα είναι τα ερωτήματα που προκύπτουν αναφορικά με τους μόνιμους και τους υπαλλήλους ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου μετά την κατάργηση των δύο γενικών γραμματειών (Νέας Γενιάς και Δια Βίου Μάθησης).

Σύμφωνα με πληροφορίες του alfavita.gr, η νέα ηγεσία αναμένεται εντός της ημέρας, και μετά την ορκωμοσία των νέων βουλευτών, θα ενημερώσει τους υπαλλήλους για τις αλλαγές και το νέο σχεδιασμό.

Πηγή: 

alfavita.gr

SHARE: