Καταλήψεις στη Νομική και το ΕΜΠ έφερε το “ηλεκτρονικό φακέλωμα” στις καταλήψεις

Καταλήψεις στη Νομική και το ΕΜΠ έφερε το “ηλεκτρονικό φακέλωμα” στις καταλήψεις
Sooc

Με ηλεκτρονική ψηφοφορία προτείνουν οι πρυτανικές αρχές του πανεπιστημίου Αθηνών, να λαμβάνονται οι αποφάσεις των φοιτητών συλλόγων σε σημαντικά θέματα, όπως οι καταλήψεις. Σφοδρές αντιδράσεις

Επεκτείνεται το κύμα των καταλήψεων στα πανεπιστήμια, που ξεκίνησε από την Κοσμητεία των Επιστημών Υγείας και το Οικονομικό της Νομικής. Σε κατάληψη προχωρούν και οι φοιτητές της Νομικής Σχολής έως την Παρασκευή, ενώ υπό κατάληψη βρίσκεται και το κτίριο της πρυτανείας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ), όπου νωρίτερα διακόπηκε η συνεδρίαση της Συγκλήτου του ιδρύματος.

Οι καταλήψεις συνδέονται με την πρόταση των πρυτανικών αρχών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) να λαμβάνονται με ηλεκτρονική ψηφοφορία από τους φοιτητές αποφάσεις για καταλήψεις, αποχή από μαθήματα και άλλα μείζονα ζητήματα που τους αφορούν. Στόχος της πρότασης είναι να διευρυνθεί η εκλογική βάση ώστε να εκφράζονται κατά το δυνατόν περισσότεροι φοιτητές. Από την πλευρά μερίδας των φοιτητών, ωστόσο, υποστηρίζεται ότι ένα τέτοιο μέτρο θα οδηγήσει ουσιαστικά στην κατάργηση των φοιτητικών συλλόγων.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ / Πηγή Φωτογραφίας: sooc.gr )

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα