Άπιαστο όνειρο τα βιβλία στα σχολεία

Άπιαστο όνειρο τα βιβλία στα σχολεία
Στιγμιότυπο από την Ζωσιμαία Σχολή των Ιωαννίνων,τελετή αγιασμού για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς,Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010 (EUROKINISSI/ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ) Eurokinissi

Για βιβλία που παραμένουν άφαντα και DVD μη λειτουργικά κάνει λόγο ο τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ Α. Σπηλιωτόπουλος. Πυρά και για τις διαρροές σχετικά με το σύστημα εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Μόλις σε ποσοστό 25% των Γυμνασίων έχουν διανεμηθεί βιβλία και σε ποσοστό 40% στα Λύκεια, ενώ όσον αφορά στα πολύ-υποσχόμενα DVDs, σε ποσοστό 50% είναι μη λειτουργικά και φυσικά ούτε λόγος να γίνεται για φωτοτυπίες, καθώς δεν υπάρχουν χρήματα στα σχολεία, ούτε για χαρτί, ούτε για μελάνι, ούτε για επισκευή των χαλασμένων φωτοτυπικών μηχανημάτων.

Αυτό κατήγγειλε σήμερα ο τομεάρχης παιδείας της ΝΔ Αρης Σπηλιωτόπουλος.

Όπως  δήλωσε χαρακτηριστικά:”Τα βιβλία που διανέμονται φέτος δεν είναι νέα βιβλία με βάση το Νέο Αναλυτικό πρόγραμμα, αλλά συρραφή ενοτήτων από τα παλιά βιβλία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα στα βιβλία φυσικής και χημείας της Α΄Λυκείου, όπου θα έπρεπε να είχε μεταφερθεί ύλη από τη Β΄ Λυκείου, ενώ σε κάποια Λύκεια έχουν διανεμηθεί τα περσινά βιβλία Φυσικής  Α΄Λυκείου, χωρίς τις νέες προσθήκες”.

Αναφορικά με τα DVDs, τόνισε: “Όσον αφορά στα πολύ-υποσχόμενα DVDs, σε ποσοστό 50% είναι μη λειτουργικά. Φυσικά ούτε λόγος να γίνεται για φωτοτυπίες, καθώς δεν υπάρχουν χρήματα στα σχολεία, ούτε για χαρτί, ούτε για μελάνι, ούτε για επισκευή των χαλασμένων φωτοτυπικών μηχανημάτων”.

Ο κ. Σπηλιοτώπουλος κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση, ερήμην της εκπαιδευτικής κοινότητας, δημοσιοποιεί -με διαρροές- το νέο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, γεγονός που δεν βοηθάει καθόλου τον διάλογο.

“Επιτέλους, το αλαλούμ και η προχειρότητα πρέπει να λάβουν ένα τέλος και το υπουργείο Παιδείας εγκαίρως να ενημερώσει την εκπαιδευτική κοινότητα για την όποια απόφαση τελικά ληφθεί. Έτσι ώστε να δοθεί χρόνος και δυνατότητα -κυρίως στα πανεπιστήμια- να εκφράσουν τη γνώμη τους για το νέο εξεταστικό σύστημα”, κατέληξε ο κ. Σπηλιωτόπουλος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα